Superligaspillerne siger nej til kunstgræs

En rundspørge blandt superligaspillerne viser, at langt hovedparten ikke er begejstret for kunstgræsbaner

Når FC Nordsjælland til sommer skifter det naturlige græs ud med kunstgræs på Farum Park, er det ikke med spillernes gode vilje.

I hvert fald, hvis man skal tro den undersøgelse, som Spillerforeningen har foretaget blandt superligaspillerne.

Hvis banen ikke naturligt ser sådan ud, så kan der bruges en kunstig version (Foto: Mik Eskestad) Dansk fodbold DBU siger ja til kunstgræs i Danmark

129 har svaret på spørgeskemaet om kunstgræs, og hele 71 procent mener ikke, at det er i orden, at nogle klubber spiller på kunstgræs, hvis andre ikke gør.

Samtidig mener 83 procent, at spillet ændrer grundlæggende karakter, når man går fra naturgræs til kunstgræs.

Kunstgræs kræver andre typer spillere (Foto: Claus Bonnerup) AaB AaB-boss: Kunstgræs vil ændre vores trup

- Superligaspillerne taler med en samlet og tydelig stemme. De vil ikke spille på kunstgræs.

- Nu må det være op til klubberne at tage det til efterretning og lytte til deres spillere, inden de eventuelt overvejer at få kunstgræs på deres kampbaner, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland, i en pressemeddelelse.

FC Nordsjælland Vil spille Superliga på kunstgræs

Han mener, at det vil skabe skæv konkurrence, når FC Nordsjælland afvikler halvdelen af sine kampe på et underlag, som de andre klubber kun spiller på 1-2 gange i sæsonen.

Spillernes løsningsforslag fremgår også af undersøgelsen. 96 procent af besvarelserne bakker op om, at klubberne investerer flere penge i naturgræs end på at skifte til kunstgræs.

0 kommentarer
Vis kommentarer