Annonce:
Annonce:

Superligaen slår 'utænkelig' rekord

Da Superligaen i 1991 blev dannet, var det næsten utænkeligt, at man ville kunne sælge så mange billetter, som man har gjort i år

Der er grund til at klappe af opbakningen. Den har nemlig aldrig været større. (Foto: Lars Poulsen)
Der er grund til at klappe af opbakningen. Den har nemlig aldrig været større. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Den næsten færdigspillede SAS Liga-sæson er blevet kaldet den bedste nogensinde. Og sæsonen får et værdigt punktum på søndag, hvor sidste spillerunde afvikles, og der samtidig sættes tilskuerrekord.

Den hidtidige rekord blev sat i sæsonen 2004/05, hvor 8588 tilskuere i gennemsnit troppede op til kampene. Hvis der bare dukker 33.405 tilskuere op til de seks kampe på søndag, så falder den rekord. Og det bliver ikke vanskeligt at nå det tal, da FC København skal fejre mesterskabet i Parken, og den anden tilskuermagnet, Brøndby, også har hjemmebane.

Dermed har kampene i ligaen næsten dobbelt så mange tilskuere, som i 1999, hvor Frank Kristensen fik sin debut for Ikast fS, der siden blev slået sammen med Herning til FC Midtjylland.

Annonce:

- Da SAS Arena blev bygget, sagde Jens Ørgaard (sportsdirektør i FCM red.), at vi skulle have 4500 tilskuere i snit på hjemmebane, hvis det skulle løbe rundt. Vi havde 2000 på Ikast Stadion, så hvor skulle de ekstra tilskuere komme fra? Men det lykkedes, og det har betydet noget, at tilskuerne kan sidde ned uden at blive våde, når det regner, og så har det haft betydning, at ligaens kvalitet er blevet langt bedre. Spillet er hurtigere og bedre, siger Frank Kristensen, der glæder sig over, at næsten 8000 tilskuere har været på plads til FC Midtjyllands hjemmekampe i denne sæson

For to år siden fik angriberen et kontrakttilbud fra en Serie A-klub, og de mange tilskuere til kampene i SAS Ligaen var en vigtig årsag til, at han valgte at blive hjemme.

- Havde der ikke været den fokus på dansk fodbold fra tilskuere og medier, så havde jeg takket ja og var rejst lige med det samme. De mange tilskuere giver et dejligt pres, siger Frank Kristensen.

Idémændene bag superligaen, der blev dannet i 1991, blev nærmest gjort til grin, da de proklamerede, at kampene på sigt skulle overværes af 8000 tilskuere i gennemsnit.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: