Kommentar: Onkel Toms totale triumf

Dermed giver han et nyt bidrag til sin status som en af de mest betydende personer i Brøndby-historien, skriver Ekstra Bladets fodboldredaktør om Tom Køhlerts succes

Tom Køhlert har gennemført et stort oprydningsarbejde i Brøndby og fået genskabt en trup med harmoni til sin efterfølger, Kent Nielsen. (Foto: Lars Poulsen)
Tom Køhlert har gennemført et stort oprydningsarbejde i Brøndby og fået genskabt en trup med harmoni til sin efterfølger, Kent Nielsen. (Foto: Lars Poulsen)

KAOS OG FIASKO efter fiasko stod på dagsordenen i Brøndby for bare halvandet år siden. Træner Tom Køhlert lignede i lang tid ikke en mand, der kunne vende bøtten for den tidligere mesterklub.

Kravene om fyring var derfor mangfoldige – et kor, som jeg ikke vil skjule, at vi på Ekstra Bladet også tog aktivt del i.

Men den stædige klubmand holdt fast ved både sine principper og ved jobbet, ligesom stormvejret prellede af på ledelsen med formand – dengang direktør – Per Bjerregaard i spidsen, der også afviste et forsøg fra Peter Schmeichel på at overtage klubben.

NU KAN BELØNNINGEN aflæses i tabellen. Dette efterår har været en succeshistorie, der har genskabt troen på Brøndby som en dansk storklub.

Jeg vil være ærlig og tilstå, at jeg ikke havde troet, at det kunne ske så hurtigt, ligesom min klare opfattelse også var, at det ikke kunne ske, uden at der skete en større udskiftning af personkredsen omkring klubben, fordi der var begået mange fundamentale fejl i kølvandet på ansættelsen af René Meulensteen.

Men bortset fra Hermann Haraldsson på direktørposten er det de samme mennesker, som styrede klubben ud på den sportslige afgrunds rand, der har fået den tilbage på toppen.

DET KAN DER selvfølgelig kun udtrykkes respekt for. Det har været et flot stykke arbejde – startende på direktionsgangen og fortsættende ud på grønsværen, hvor Tom Køhlert har regeret med autoritet. Han har gennemført et stort oprydningsarbejde og fået genskabt en trup med harmoni, som nu kan afleveres til Kent Nielsen.

Dermed giver han et nyt bidrag til sin status som en af de mest betydende personer i Brøndby-historien og kan trække sig tilbage til yndlingsarbejdet som talent-udvikler med stolthed.

ANDRE KLUBBER HAR IKKE været så langmodige, som Brøndby var med sin træner.

Men bemærkelsesværdigt er, at alle de klubber, der har handlet på den ene eller anden måde på den front i dette efterår, faktisk har fået gevinst ud af det.

Senest hentede Esbjerg i går fuld pointgevinst i første opgave efter fyringen af Troels Bech. Randers har vundet to kampe siden Colin Todd fik besked om, at han er fortid i klubben senest til sommer.

AGF SPILLEDE indtil i går fire kampe uden nederlag, efter at Ove Pedersen blev annonceret som fortid. Og i 1. division hentede Silkeborg i sidste uge en vigtig sejr over Lyngby med en træner, Peder Knudsen, der få dage forinden fik fyresedlen fra årsskiftet.

Tankevækkende!