Annonce:
Annonce:

Sådan overlevede AGF

Ekstra Bladet har spurgt AGF-træner Ove Pedersen, hvordan århusianerne forblev i Superligaen på trods af en sidsteplads efter 13 spillerunder

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Sidste sæson lå I sidst efter 13 runder med otte point. Ove Pedersen, hvad foregik der i AGF på det tidspunkt?

– Det var lige inden Lyngby-kampen ude (AGF vandt 3-1, red.). I ugen op til kampen tog trænerteamet møde med spillerne. Jeg ville have spillerne til at sætte ord på, at de troede på det her. Nogle gange er det en god idé at høre spillerne på den måde, så de forpligter sig.

– I den situation vi var, havde vi jo muligheden for at stille os hjem og forsvare nogle point hjem. Men truppen mente, at vi skulle holde fast i det, vi havde arbejdet på, siden vi var i 1. division.

I sluttede sæsonen med en pæn margin på ni point til nedrykning. Dermed er AGF det første hold i de 13 år, Superligaen har kørt på den nuværende facon, der har formået at lægge så stor afstand til bunden. Hvorfor lykkedes det?

– Det var enormt vigtigt at have antennerne ude og fornemme, hvad der rørte sig i truppen. Vi havde stor tillid til, at vi havde gang i det rigtige, men hvis truppen ikke troede på det længere, så nyttede det jo ikke at holde fast.

Kræver det ikke noget is i maven?

– Meget is. I den situation var det helt afgørende, at der var opbakning til projektet hele vejen rundt. Hos spillerne, i trænerstaben og i ledelsen.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: