Horsens vil undgå tosse-karantæner

AC Horsens vil ændre deres måde at håndtere pressen på som en konsekvens af Kenneth Emil Petersens karantæne. Det antyder både sportsdirektør og træner

Slut med at snakke lige efter slutfløjt. Det bliver konsekvensen af DBUs karantæne til Kenneth Emil Petersen (Foto: Claus Bonnerup)
Slut med at snakke lige efter slutfløjt. Det bliver konsekvensen af DBUs karantæne til Kenneth Emil Petersen (Foto: Claus Bonnerup)

'Så kommer der sådan tre tosser og ødelægger det hele', sagde Kenneth Emil Petersen efter kampen mod Brøndby.

Men fy-fy, det må man ikke. DBU har idømt en spilledags karantæne. En anden konsekvens end da DBUs egen Lars Behrendt forleden følte sig kaldet til at kalde David Nielsen for 'en tosse'.

Men sådan er der jo så meget. I Horsens får det konsekvenser.

Klubbens ledelse tager afstand til kommentarerne men varsler samtidig, at karantænen vil få indflydelse på, hvordan klubben fremover vil møde pressen.

- Kenneth Emil Petersen har en stor vindermentalitet og han havde en episode med dommeren kort før tid, inden han bliver fanget af medierne. Vi tager afstand fra hans udtalelser og fodboldloven træder i kraft, hvilket vi selvfølgelig respekterer, siger sportsdirektør Jesper Hansen til klubbens hjemmeside.

- Sagen betyder også, at vi kigger indad, så vi fremover undgår lignende episoder. Fodbold er subjektiv og vi forstår godt, at DBU's DM-disciplinærudvalg har taget denne sag op, men vi håber også på en mere ensrettet linje i udvalgets arbejde, siger han.

En lignende melding kommer fra holdets træner Kent Nielsen.

- Vi tager selvfølgelig dommen til efterretning, for der er visse grænser for, hvad man kan tillade sig at sige. Men det er en forudsigelig situation, når medierne står og stikker en mikrofon op i hovedet på spillerne lige efter en kamp. Temperamenterne kommer i spil efter en dramatisk kamp som i Brøndby og det påvirker udtalelserne, der ville være mere nuancerede og velafbalancerede, hvis man fik lov til at køle af inden interviews, siger Kent Nielsen.

Kenneth Emil Petersen selv udtalte tidligere på eftermiddagen, at han fremover vil forsøge at undgå interviews lige efter kampe.