Antonsson har krammet på David Villa

FC Københavns Mikael Antonsson har fem gange tidligere stået over for Valencias David Villa og har "kun gode minder" inden torsdagens møde i Uefa Cuppen.

Ham der DAvid Villa klarer jeg, siger Mikael Antonsson før FCKs møde med Valencia (Foto: Lars Poulsen)
Ham der DAvid Villa klarer jeg, siger Mikael Antonsson før FCKs møde med Valencia (Foto: Lars Poulsen)

Mikael Antonsson kan blive manden, der torsdag aften skal holde Europas farligste angriber David Villa fra at score, når FC København gæster Valencia i Uefa Cuppen. Og svenskeren har fem gange tidligere stået over for den spanske topscorer fra sommerens EM-slutrunde med succes.

- Jeg har kun gode minder fra mine møder med David Villa, og sådan håber jeg også, at jeg har det efter på torsdag, siger Antonsson, der med stor sandsynlighed afløser Ulrik Laursen, der tirsdag var nødsaget til at melde afbud på grund af en skade, i det københavnske midterforsvar.

To gange har svenskeren mødt David Villa med det svenske U/21-landshold, og tre gange har Mikael Antonsson og spanieren stået over for hinanden i Uefa Cuppen. Det skete, dengang FCK-forsvareren fra 2004 til 2006 optrådte for østrigske Austria Wien. To sejre til Antonsson og tre uafgjorte lyder den indbyrdes statistik på. Villa har dog scoret en enkelt gang i de fem møder.

- Villa er en verdensklasseangriber. Men jeg må gøre mit bedste, og så må vi håbe, at han går målløs fra banen, forklarer Mikael Antonsson.