Olsen: Ustabil Superliga er en god ting

- Om to-tre år er de her spillere langt bedre, fordi de kommer til at spille på et langt højere niveau tidligere, siger landstræneren

Morten Olsen glæder sig over, at de danske Superliga-klubber bruger mange unge spillere - også selv om det koster noget stabilitet. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen glæder sig over, at de danske Superliga-klubber bruger mange unge spillere - også selv om det koster noget stabilitet. (Foto: Lars Poulsen)

Superliga-tabellen er efter 15 runder absurd at kigge på.

Tre point skiller FC København og Brøndby på de Europa League-kvalificerende pladser som nummer tre og fire og så FC Nordsjælland, der næsten halvvejs gennem sæsonen frister en tilværelse lige under nedrykningsstregen.

Men den historiske tætte Superliga kan på sigt vise at være god for både landshold og ligaens fremtid.

Det mener landstræner Morten Olsen, som mandag eftermiddag i Dragør havde første samling med en amputeret landsholdstrup før fredagens venskabskamp i Herning mod Norge. Hovedparten af de syv landsholdsspillere fra Superliga var nået frem til Amager, mens resten støder til, når de er nået frem fra deres respektive klubber.

Se også: Bayern-dansker: Modgang en del af fodboldSe også: Morten Olsen udtager Helenius til kampen mod Norge

Morten Olsen ser positivt på efterårets uforudsigelige resultater.

- Det er et udtryk for ustabilitet, som ikke er et fyord, men fordi du bruger mange unge spillere. Og unge spillere er ustabile, og det skal de have lov til at være. De er i lære, så vi skal bruge dem, når de er i god form, men også på grund af den økonomiske afmatning.

- Heldigvis, sådan ser vi det fra landsholdets side, og måske også for klubberne, fordi det er en investering. Om to-tre år er de her spillere langt bedre, fordi de kommer til at spille på et langt højere niveau tidligere. Så p.t. er det normalt. Hvis du ser på Holland og Belgien, især Holland, så er de i akkurat samme situation, som man aldrig har været i før.

- De unge bliver matchet tidligere, hvor de ikke havde fået chancen tidligere, så det er fint, siger landstræneren om den ustabile Superliga.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere