AaB: Vi sælger snart Kusk

Sportschef Allan Gaarde forventer, at Kasper Kusk snart bliver solgt, og træner Kent Nielsen mener, at hattrickhelten fra i aftes er klar til udlandet, men at han også stadig kan lære i AaB

Kasper Kusk får snart nye græsgange at lave kasser på, hvis det står til AaB's ledelse (Foto: Charlotte De La fuente)
Kasper Kusk får snart nye græsgange at lave kasser på, hvis det står til AaB's ledelse (Foto: Charlotte De La fuente)

Kasper Kusk satte en tyk streg under sin status som én af Superligaens største profiler, da han scorede hattrick for AaB i aftes i Randers. Efterfølgende udtalte sportschef Allan Gaarde, at der er stor interesse for Kusk, og at han forventer at sælge ham i januar eller til sommer. Træner Kent Nielsen slår da også fast, at Kusk er klar til at prøve kræfter med en udfordring i en større liga.

- Jeg har det stadig sådan, at vi indmellem undervurderer Superligaen. Se Esbjerg og FCK's præstationer i Europa. Vi kan godt begå os internationalt. Overordnet set tror jeg derfor også, at profiler i Superligaen er stærke nok til at komme videre til større ligaer, og Kasper er en profil i Superligaen. Så han er klar og kan begå sig andre steder, og så gælder det så om at vælge den rigtige liga og den rigtige klub, siger Kent Nielsen til tipsbladet.dk.

Det betyder dog ikke, at Kent Nielsen allerede har afskrevet Kasper Kusk fra foråret eller fra næste sæson, for han mener fortsat, at den 22-årige landsholdsspiller kan lære i AaB.

- Jeg tror selv, han har udtalt, at han stadig kan se perspektiver i at blive her, hvor han spiller på et godt hold med gode holdkammerater, så det er fint, at der er interesse, men Kasper skal jo også selv være interesseret. Jeg mener, at han stadig kan lære en del i AaB. Han har et højt niveau, når vi snakker omstillingsspil, og han er blevet bedre i det mere etablerede spil, men den del kan også stadig blive bedre.

- De fleste hold vi møder har Kasper Kusk med på deres taktikmøder på den måde, at de forholder sig til, hvordan de skal dæmme op for ham. Det giver ham nye udfordringer. Nogen skubber kanten langt ud for at spille lige op ad Kasper, andre spiller meget fysisk på ham. Det handler om at finde løsninger, og der mener jeg ikke, at han bare skal blive fysisk stærkere, for det bliver aldrig hans styrke. Det handler mere om at være smart og have cleverness til at træffe den rigtige beslutninger. Det handler så igen om at løbe rigtigt, spille bolden videre første gang eller tage trækket i den givne situation, siger Kent Nielsen.

I aftes lykkedes Kasper Kusk med rigtig mange aktioner, fordi Randers ikke formåede at forholde sig til ham. AaB vandt 4-1 i en kamp, der var mere lige, end cifrene fortæller, og uden Kusk havde de måske slet ikke vundet. Kusk har med sine syv mål en stor andel i, at AaB ligger nummer to med seks point ned til forfølgerne. Alligevel bruger Kent Nielsen ikke tid på at spekulere over, hvad der sker med holdet, hvis Kusk bliver solgt i januar.

- Når vi mister en spiller, bliver vi, uanset om der kommer forstærkning udefra, svækket på den korte bane. På den lange bane kan vi få andre facetter ind i spillert. I sommer mistede vi Nicklas Helenius, og alle himlede op om, hvem der skulle score vores mål. Jeg er ikke blevet stillet det spørgsmål længe, og det er, fordi vi har løst det på andre måder ved at få fordelt målene på flere skuldre. Så jeg bruger ikke tid på at tænke over, hvad der sker i januar med Kusk eller andre spillere. Jeg er mere pragmatisk og bruger min energi på at tænke over, hvordan vi slår FC Nordsjælland næste gang.

Kasper Kusk har kontrakt med AaB til sommeren 2015.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere