TV: Ankersen: Mit mål var bedre

Peter Ankersens scoring mod AGF fik ingen pris som bedst i Danmark, men er nomineret til verdens bedste mål

Peter Ankersen var naturlig midtpunkt, efter FIFA har bragt Esbjerg-backens træffer i spil til at blive kåret som årets bedste. (Foto: Lars Poulsen)
Peter Ankersen var naturlig midtpunkt, efter FIFA har bragt Esbjerg-backens træffer i spil til at blive kåret som årets bedste. (Foto: Lars Poulsen)

Han måtte se Morten Nordstrand rende med hyldesten i Cirkusbygningen for årets mål i Superligaen, men Peter Ankersen kan så glæde sig over, at han har udsigt til en endnu større titel. Hans scoring mod AGF ( se den i tv-klippet over artiklen) er således nomineret til verdens bedste mål, den såkaldte Puskas-pris, der uddeles af FIFA.

Hvis man kan huske EM-slutrunden i 1988 eller bare har styr på sin fodboldhistorie, er det svært ikke at tænke på Marco van Bastens scoring mod Sovjetunionen, når man genser Peter Ankersens perle mod nedsablingen af AGF i august.

Esbjerg-backen er glad for at være havnet i det fine selskab, men tillægger det på ingen måde værdi som for eksempel at få lov til at optræde på det danske landshold.

- Det er bare et mål. Jeg gør ikke noget stort ud af det. At det er et godt mål, er jeg selvfølgelig glad for, men det er et mål som alle andre. Det står ikke højt på min karriererangliste på den måde. Det at blive udtaget til landsholdet er selvfølgelig meget større end at score mål, men det er da fedt at blive nomineret og omtalt på den måde, siger Ankersen, som i denne uge forbereder sig med landsholdet til fredagens venskabskamp i Herning mod Norge.

Marco van Bastens drømmeflugtede den ind bag Dasajev to år før, Peter Ankersen blev født. Esbjerg-backen kan sin fodboldhistorie og kan se godt se lighedspunkterne mellem sin egen og hollændernens træffer, men er afklaret på spørgsmålet, om hvilken af de to flugtere, der er bedst.

- Det tror jeg hans er. Som jeg husker det, er det lidt længere ude, men jeg vil godt give dig ret i, at de minder om hinanden, siger Ankersen, der iøvrigt ikke er helt enig i, at Morten Nordstrands scoring var bedre end hans.

- Når man ser på hele opspillet, så er mit mål bedre. Med al respekt for Nordstrand, så er det efter en lang aflevering. Ser man på helheden, så er der altså forskel, sagde Peter Ankersen om Nordstrands mål tidligere mandag og altså før FC Nordsjælland-spilleren blev hyldet i Cirkusbygningen.

[[

Her er et overblik over, hvem der kunne gå hjem med priserne efter Dansk Fodbold Award, der blev afholdt mandag aften i Cirkusbygningen i København:

Årets spiller - mænd: Christian Eriksen

Årets Superligaspiller: Andreas Cornelius

Årets talent - mænd: Andreas Cornelius

Årets spiller - kvinder: Katrine S. Pedersen

Årets talent - kvinder: Stine Ballisager Pedersen

Årets dommer: Jens Maae

Årets træner: Jess Thorup

Årets fodboldklub: FC Skanderborg

Årets mål: Morten Nordstrand, FC Nordsjælland, for saksesparksmål i 2-2-kampen mod FC København 11. august.

Hall of Fame: Søren Lerby og Frank Arnesen

]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere