Sultne ulve giver Midtjylland guld

Det er sulten efter triumfer og den defensive base, der skal hjælpe FC Midtjylland mod guldet, mener Peter Kjær og Niels Christian Frederiksen

FC Midtjylland er stadig favorit til guldet, trods lidt slinger i valsen i de seneste kampe. (Foto: Rasmus Baaner)
FC Midtjylland er stadig favorit til guldet, trods lidt slinger i valsen i de seneste kampe. (Foto: Rasmus Baaner)

Mange har hylet Midtjyllands unge ulve op i denne sæson som den helt store guldfavorit. Morten 'Duncan' Rasmussen, Erik Sviatchenko og Petter Andersson har været med til sparke Midtjylland op på en solid førsteplads i Superligaen.

Men på seneste er det gået galt for de stærke midtjyder, der kun har vundet to ud af de sidste fem kampe. Søndag aften tabte Glenn Riddersholms drenge så 0-1 til Brøndby.

Sultne ulve
Det nederlag har dog ikke fået fodboldeksperterne Peter Kjær og Niels Christian Frederiksen til at tabe guldtroen på Midtjylland. Klubben på heden har stadig sulten i sig.

- FC Midtjylland er sultne. De har et ungt hold med massser af gå-på-mod, optimisme og aggressivitet. De vil frem ad banen og er stærke i omstillingerne, siger Kjær.

Den tidligere landsholdsmålmand mener, at midtjydernes topniveau er højt, men han tror også, at opbakningen kan blive et våben til at vinde guld.

- De kan slå alle hold. Samtidig har de opbakningen fra hjemmepublikummet, der gør dem svære at slå, siger Kjær.

Den tidligere Silkeborg-målmand tror, det kan være en fordel for Midtjylland, at de ikke længere er suveræn nummer ét.

- Mange vil sige, at de ikke bliver mestre nu, fordi andre hold har indhentet dem pointmæssigt. Så det vil fjerne noget af det forventningspres, der var for tre eller fire uger siden, siger Kjær.

Se også: Sultne ulve giver Midtjylland guld

Defensive dyder
Selvom midtjydernes offensiv ofte bliver rost, med Morten 'Duncan' Rasmussen som afslutter, finder Niels Christian Frederiksen defensiven frem som det, der kan give guld til Midtjylland.

- De har en defensiv basis, der fungerer. Der var godt nok mange afbud mod Brøndby, men de har levet på denne basis. Patrick Banggaard og Erik Sviatchenko har været stærke med Lössl bag sig, ligesom Juelsgaard er god, siger Frederiksen om landsholdsbacken.

Frederiksen er ikke i tvivl om, at Midtjylland vinder medaljer. Og det er der flere spillere, som kan hjælpe holdet til.

- De har haft deres krise med en stribe dårlige kampe, men det begyndte de at ændre på inden Brøndby-kampen. Og nu er skadede profiler som Petter Andersson og Rilwan Hassan vendt tilbage, siger Frederiksen.

Trænerens temperament
De to eksperter ser også svagheder, der kan komme i vejen for midtjyske guldmedaljer. Her er særligt træneren afgørende, mener Niels Christian Frederiksen.

- Det handler om at have is i maven. Træner Glen Riddersholm kan godt komme op i det røde felt. Det er nogle gange godt, men andre gange er det skidt, fordi det skaber forvirring.

Frederiksen mener også, at den midtjyske selvsikkerhed kan fælde dem i guldkampen.

- Alle eksperterne havde allerede udråbt dem som mester. Og jeg tror også, at de selv havde lirket på proppen til champagneflasken. Det er farligt at tabe så stort et forspring, som de har haft til konkurrenterne, siger Frederiksen.

Peter Kjær mener, at de unge spillere mangler stabilitet, at holdet på en mindre god dag kan tabe til alle andre i Ligaen. Kjær ser dog økonomien som midtjydernes største guldfjende.

- Der venter jo et transfervindue i vinterpausen, hvor FC Midtjylland skal forstærke sig. De mister jo med sikkerhed Danny Olsen. Men klubben har ikke voldsomt mange penge til at købe ind for, siger Kjær.

FC Midtjylland ligger stadig på førstepladsen i Superligaen, hvor de har to point ned til AaB på andenpladsen. Midtjyderne har 30 point for 16 kampe.

Læs, hvad eksperterne siger om de andre guldfavoritter, her:

Se også: Smalle AaB kan glemme guldetSe også: Rutinen skal sikre FCK guldetSe også: Selvtilliden giver Brøndby guld

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere