Rutinen skal sikre FCK guldet

De danske mestre ser ud til at være kommet i gang i Superligaen, men der er farer forude

Igor Vetokele, César Santin og Olof Mellberg fejrer førstnævntes mål mod Viborg. (Foto: Jens Dresling)
Igor Vetokele, César Santin og Olof Mellberg fejrer førstnævntes mål mod Viborg. (Foto: Jens Dresling)

Peter Kjær og Christian Frederiksen er enige i vurderingen af FC Københavns chancer i guldkapløbet.

Begge eksperter mener, at hovedstadsklubben med sine tidligere bedrifter står særdeles stærkt i konkurrencen med FCM, AaB og Brøndby.

- FCK har det, der skal til. De har mesterskaberne og historikken på deres side. Og de kommer trampende nu, hvor de har vundet flere kampe i træk, siger Peter Kjær.

Han peger på, at de som de andre klubber har profiteret af FC Midtjyllands pointmæssige krise.

- Derfor er FCK 100 procent inde i det igen. Og de mangler stadig to direkte opgør mod Midtjylland, siger Kjær.

De ved, hvad der skal til
TV-kommentator Christian Frederiksen har fulgt Superligaen i mange år, og han er ikke overrasket over, at FCK er kommet stærkt igen efter den historisk dårlige indledning på sæsonen.

- Erfaringen helt sikkert en fordel. De har prøvet det så mange gange før. Stort set alle sammen. De ved hvad der skal til at vinde DM. De ved, at tålmodighed og tro på systemerne og hvad Ståle siger er afgørende. Den tryghed kan være guld værd, siger han.

Peter Kjær går heller ikke af vejen for at bringe den norske cheftræner på banen som en faktor. En positiv faktor vel at mærke.

- Siden Ståle kom tilbage til klubben har han skruet på knapperne. Det er back to basic. Spillerne kender hans game plan, der er blevet sat sammen igen, efter han afløste Ariël Jacobs. Samtidig har de vist med Champions League, at de kan spille op med de store hold. De har fået troen og selvtilliden tilbage, og når de rammer dagen, er de svære at slå for de andre danske hold, siger Kjær.

Se også: Eksperter: Sådan afgøres guldkampen

De mangler angriberen
Champions League er dog ikke udelukkende positivt for de danske mestre. Og den tidligere landsholdsmålmand ser mørke skyer forude som følge af CL-deltagelsen.

- Hvis de har for stor fokus på Champions League, kan det give dem et lille problem i Superligaen. Men de har en bred trup, der godt kan håndtere europæisk og dansk fodbold på samme tid.

Christian Frederiksen hæfter sig ved, at bredden ikke er så stor som tidligere.

- De mangler i angrebet og på midtbanen. Angriberne er begyndt at lave mål, og de små modstandere bliver nu fejet af banen - senest Viborg. Men altså...deres angreb...Er Vetokele så slagfast, som de håber på? Adi var sorteret helt fra mod Viborg, mens Pourie ikke formår at score. Jeg synes, de ser tynde ud. De ser svage ud, og de mangler ham, der scorer de afgørende mål, siger Frederiksen og henviser til, at der tidligere har været profiler som Dame N'Doye og Andreas Cornelius, der har sørget for det.

Læs, hvad eksperterne siger om de andre guldfavoritter, her:

Se også: Selvtilliden giver Brøndby guldSe også: Sultne ulve giver Midtjylland guldSe også: Smalle AaB kan glemme guldet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere