Ekstra Bladet Sport Awards: Årets største fumlekonger

Stem på årets selvmål: Johan Wiland, Erik Sviatchenko og Martin Spelmann leverede spektakulære kandidater i et år, der bød på rekordmange mål i egen ruse

Kalenderåret bød på hele 21 selvmål i Superligaen, og det er såmænd ny rekord.

Nogle var tilfældige, andre klodsede og enkelte decideret spektakulære.

Men hvilket af dem tager prisen som Årets Selvmål?

Her får du tre topkandidater at vælge imellem.

Det svenske fumleri
To meget rutinerede svenskere burde jo kunne placere skråen i kinden og kommunikere præcist med hinanden på en fodboldbane, og især da omring straffesparksfeltet med en modspiller på boldjagt. Men det lykkedes ikke helt for Olof Mellberg og Johan Wiland, da FCK var på besøg i Esbjerg i oktober. Med deres kiksede et-to-kombination kom Esbjerg foran, før kampen sluttede 1-1.

Se FCKs komiske selvmål

Erik Sviatchenkos uheldige selvmål
FC Midtjyllands Erik Sviatchenko bakker i eget felt på en lang fremlægning, og mens målmand Jonas Lössl bagfra er på vej frem, header han bagover sig selv og ind i rusen. FC Vestsjælland reducerer dermed til 1-2 og får siden udlignet til kampens slutresultat.

- Det er meget ærgerligt, for vi har arbejdet på at gøre vores kommunikation høj og tydelig. Desværre var vi bare ikke gode nok i det tilfælde. Men den slags sker i fodbold, og det er ikke noget, der kommer til at gå mig på. Det var et flot mål, men desværre bare i den forkerte ende, forklarede den ellers så forudseende forsvarsspiller efter kampen.

Åh nej! Se Sviatchenkos uheldige selvmål

Spelmanns power-selvmål
Horsens’ Martin Spelmann viste rigtig fin vilje og aggression i det lille felt, da han i pokalsemifinalen mod Randers i april steg til vejrs og power-pandede en udligning i mål for de glade gæster. Randers vandt senere kampen med 3-2 og var dermed sammenlagt klar til finalen. En absolut værdig kandidat.

2013-sjov: Se Spelmanns komiske selvmål

0 kommentarer
Vis kommentarer