Se Rundens Hold: Det dufter af guld i Nordjylland

AaB-spillerne trak sig sejrrigt ud af topbraget mod FC Midtjylland og høster gevinsten på Rundens Hold, hvor hele seks aalborgensere er med. Se Rundens Hold her

AaB-spillerne samles om Lukas Spalvis, som lige har scoret sit andet mål og gjort det 3-2 for AaB (Foto: Lars Poulsen)
AaB-spillerne samles om Lukas Spalvis, som lige har scoret sit andet mål og gjort det 3-2 for AaB (Foto: Lars Poulsen)
Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

AaB tog et vigtigt skridt i topstriden, da de for anden uge i træk besejrede deres direkte rivaler til mesterskabet og nu ligger i spidsen af Superligaen - ét point foran ulvene fra heden. Og sikke en kamp, vi i lørdags fik serveret af rækkens to bedste mandskaber, da AaB besejrede midtjyderne 3-2 på MCH Arena. Det var en festforestilling uden lige, hvilket også kommer til udtryk på Rundens Hold, hvor der kun er blevet plads til tre spillere, som ikke tørner ud for de to mesterskabskandidater.

Lukas Hradecky vogter for anden uge i træk buret på Rundens Hold, hvor Ekstra Bladet har tildelt ham et af de sjældne sekstaller, som kun kommer i brug, når der er tale om en verdensklasse præstation. Med flere imponerende aktioner og en straffesparksredning mod sin tidligere arbejdsgiver, var han med afstand den bedste spiller på Brøndby Stadion, da de blågule slog forårets helt store oplevelse 1-0.

Se en kavalkade af Hradeckys fænomenale redninger

Så god var Hradecky - Se hans redninger her

AaB's brændfarlige duo, Rasmus Jönsson og Lukas Spalvis, udgør angriberne på Rundens Hold. Rasmus Jönsson var ikke til at stoppe mod FCM og driblede flere gange forbi tre-fire ulve, som slet ikke kunne fange svenskeren. Han satte kronen på værket ved fornemt at lægge op til Nicolaj Thomsens scoring. I Aalborg skænker de formentlig ikke skadede 'AK-47' mange tanker. Lukas Spalvis har nemlig grebet chancen og banket stribevis af mål ind - især hans matchvindermål i guldduellen var en fryd for øjet. Manden fra Litauen kan blive afgørende den sidste halvanden måned, hvis mesterskabet skal til Aalborg igen.

Se alle målene fra topbraget mellem FCM og AaB:

TV: FCM - AAB: 2-3 - Se alle målene

Bevæger vi os ned på midtbanen, er det svært at komme uden om AaB's formstærke anfører Rasmus Würtz. Mod FC Midtjylland trådte han igen i karakter og gik forrest i alle dueller. Kasper Kusk har været denne sæsons helt store profil, og hvis AaB kan holde ham i det nordjyske til sommer, vil det være intet mindre end en sensation. Der vil i hvert fald være tonsvis af bejlere til den danske landsholdsspiller. Viborg formåede at vende et truende nederlag til en uafgjort, da OB var på besøg - ikke mindst takket være en mandfolkeindsats af den tidligere AB-spiller Lukas Lerager. Det er hans første sæson i Superligaen, men det er bestemt ikke til at se, sådan som han gebærder sig på en fodboldbane. Sidste mand på midtbanen er Sylvester Igboun, som scorede rundens bedste æske, da han efter et par kvikke driblinger i AaB-feltet hamrede bolden op i målhjørnet med ydersiden.

Se højdepunkter fra Viborgs comeback mod OB her:

OB-Viborg: 2-2 - Se højdepunkterne fra kampen her

Forsvaret består af to AaB'ere, en enkelt midtjyde og til sidst en Randers-mand. Rasmus Thelander er genganger fra sidste uges hold, hvor han lukkede fuldstændigt ned for FCK-offensiven. Anders Due spiller normalt på kanten, men beviste mod FCM, at han også har kvaliteterne til backpositionen. Med sin kælne sparketeknik lagde han sågar op til Spalvis' fremragende matchvindermål. I fredagskampen leverede Mads Fenger en 'man of the match'-indsats og var ophavsmand til gæsternes bedste muligheder med flere gode hovedstødsforsøg. Til slut havde den 31-årige FCM-kaptajn Kristian Bach Bak ikke fortjent at være på det tabende hold og var forståeligt nok ikke tilfreds med kampens resultat.

Se Kristian Baks reaktion efter nederlaget til AaB:

TV: Kristian Bak: Uafgjort mere fortjent

Se højdepunkter fra Randers' 1-0-sejr i Aarhus:

AGF-RFC: 0-1 - Se højdepunkterne fra kampen her

Er du uenig? Så kan du selv give spillerne karakterer i toppen af grafikken. Her kan du også læse alt om hver enkelt spiller på 25. spillerundes bedste hold.

0 kommentarer
Vis kommentarer