Se Rundens Hold: Fænomenale Spalvis er igen på pletten

Med en sikker sejr i topbraget mod Brøndby kan indbyggerne i Aalborg så småt begynde at dufte gyldent ædelmetal. Ikke mindst takket være en brandvarm bomber fra Litauen. Se hele Rundens Hold her

Lukas Spalvis jubler mod Brøndby (Foto: Claus Bonnerup)
Lukas Spalvis jubler mod Brøndby (Foto: Claus Bonnerup)
Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Aalborgensere kan efterhånden begynde at drømme sig tilbage til 2008, hvor guldmedaljerne sidst blev tildeldt det bolschestribede mandskab. Med en knusende 2-0-sejr over Brøndby tog AaB deres tredje sejr på stribe over nogle direkte rivaler, og da FC Midtjylland samtidig snublede hjemme mod OB, har de fire point ned til ulvene til heden. I bunden fik Randers tre livsvigtige point i bunddysten mod Viborg, og med Ronnie Schwartz tilbage i målform ligner det endnu en sæson i den bedste danske række til kronjyderne.

Se også: AGF ligner en nedrykker

På Rundens Hold i denne uge er det da også de stribede fra Aalborg og Fyn, som dominerer. Lukas Spalvis er det nyeste skud på Superligaens stjernehimmel og blev matchvinder med begge scoringer i AaB-sejren. Ved begge mål udnyttede han sin forrygende sans for at stå det rette sted på det rette tidspunkt, og når han samtidig er koldblodigheden selv foran mål, kan han vise sig at blive manden, der bringer 'Auksas', som guld hedder på litausk, til Aalborg igen.

Se begge Spalvis' scoringer mod Brøndby:

Spalvis bringer AaB på 1-0 efter smukt angreb

Ny Spalvis-scoring sender AaB på guld-kurs

Udover Spalvis er Nicolaj Thomsen og Thomas Augustinussen også at finde på Rundens Hold. Thomsen er kun 20 år og i rivende udvikling, og AaB må prise sig lykkelige for, at de for et år siden forlængede ynglingens kontrakt til 2016. 'Augu', som Augustinussen kaldes i Aalborg og omegn, har både mistet sin plads i startopstillingen og sit anførerbind denne sæson. Klubmanden har dog ikke glemt at spille fodbold og mod Brøndby leverede han en kongeindsats, så man knapt lagde mærke til, at Würtz var ude med karantæne.

Se også: Ståle hylder AaB-profiler: De er de bedste

De færreste havde på forhånd levnet Troels Bechs tropper mange chancer for at få point med hjem fra Midtjylland, men den karismatiske træner hev en kanin op af hatten og rejste hjem med tre point i kufferten. Det var held i uheld, at Morten Skoubo efter 16. minutter måtte lade sig udskifte med en skade. Azer Busuladzic, der kom til OB i vinter, kom nemlig ind i stedet og dirigerede OB's offensiv fremragende. Han skruede gang på gang en tand op for tempoet og fandt flot Espen Ruud, der med et fladt indlæg sendte bolden ind i fødderne på Spelmann, som bragte gæsterne i front. Selvom det ikke blev til en plads blandt rundens bedste denne omgang, er det også værd at indskyde en bemærkning om Rasmus Falks mål til 0-2. Den mand kan drible, så det vil noget!

Se Spelmanns mål og Falks forrygende solotur:

FCM-OB: 0-2 - Spelmann og Falk forlænger midtjysk nedtur

I København kæmpede hjemmeholdet sig til tre point efter et hovedstødsmål fra Vetokele. Bedste FCK-spiller var Georg Margreitter, som ikke har fået meget succes i den danske hovedstad, men vikarierede fortræffeligt for skadede Olof Mellberg. I Randers har Colin Todd de sidste par runder henvist Ronnie Schwartz til bænken, og det virker til at have hjulpet, for Randers-topscoreren har genfundet målformen og satte køligt sidste fod på Tambouras flade indlæg, da han gjorde det til 2-0.

Se Vetokele blive matchvinder samt højdepunkter fra Randers' 3-1-sejr over Viborg:

FCK-AGF: 1-0 - Vetokele skarpest i Parkens skydetelt

RFC-VFF: 3-1 - Se Dalgaard fejre fødselsdag med selvmål

Sidste spiller på holdet er Esbjergs stærke forsvarsspiller Kian Hansen, som havnebyen til sommer må vinke 'Au Revoir' til, når Hansen skifter duften af vesterhavet ud med franske solstråler i Nantes. Uden tvivl en spiller, der kommer til at blive savnet i det vestjyske. Var bedste mand på banen, da Esbjerg knebent kom tilbage på vinderkurs med en 1-0-sejr i Farum.

Se Esbjergs flotte scoring her:

TV: Kongeaflevering bag Esbjerg-føring0 kommentarer
Vis kommentarer