Divisionsforeningen: Klubbernes ansvar

Selvom det skulle være kikset med oplysningen til klubberne om karantænepoint, ligger ansvaret alligevel hos klubberne

David Boysen (i grøn trøje) er blevet centrum i et skrivebords-drama inden afslutningen på sæsonen. (Foto: Gregers Tycho)
David Boysen (i grøn trøje) er blevet centrum i et skrivebords-drama inden afslutningen på sæsonen. (Foto: Gregers Tycho)

Superligaen er her kort før sidste spillerunde blevet kastet ud i en kaotisk afslutning, efter at Ekstra Bladet i dag har kunnet berette, at spillere tilsyneladende har været brugt ulovligt i mindst to tilfælde i kampe i Superligaen og i en enkelt kamp i 1. division.

Problemet er opstået, fordi klubberne ikke har været opmærksomme på karantænepoint fra sidste sæson, og dermed har David Boysen tilsyneladende spillet ulovligt for Viborg i sejren over AGF, og Ryan Laursen har spillet ulovligt for Esbjerg mod Randers.

Se også: DBU åbner sag mod Superligaklub

Esbjerg oplyser selv her til formiddag, at de forventer at miste det ene point fra den uafgjorte kamp, og DBU oplyser til Ekstra Bladet, at man 'normalvis' vil blive dømt som taber med 0-3, hvis man har brugt en ulovlig spiller.

Og ansvaret for ikke at sende karantæneramte spillere på banen ligger alene hos klubberne, lyder meldingen fra Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

- Det er klubbernes ansvar at registrere karantænepoint og sikre, at spillerne er spilleberettigede, siger Claus Thomsen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Derudover er der nogle administrative service-procedurer, og om de har fungeret, som de skal, er vi ved at undersøge, men det ændrer ikke ved, at det er klubbernes ansvar, siger Claus Thomsen.

Se også: Chok: CL-håb til FCK - Livline til AGF

Divisionsforeningen har overtaget registreringen af karantænepoint og sender oplysninger ud til klubberne om bl.a. karantænepoint, og om det i nogle tilfælde kan være kikset for Divisionsforeningen, skal nu undersøges.

Men ifølge Claus Thomsen er det stadigvæk klubbernes ansvar selv at holde styr på eventuelle karantæner og karantænepoint for advarsler og udvisninger.

Divisionsforeningens formand vil ikke kommentere sagen yderligere, før der er kommet en afgørelse fra Fodboldens Disciplinærinstans.

Se også: Sådan undgår AGF nedrykning

DBU forventer at kunne komme med en afgørelse inden sidste runde påbegyndes søndag, men er nødt til at afvente redegørelser fra Viborg og Esbjerg, før de træffer beslutning.

- Vi arbejder på at få en hurtig afgørelse. Disciplinærinstansen kan godt nå at træffe en afgørelse, men den største udfordring er at nå at få redegørelserne fra de to implicerede klubber. Vi vil gerne have afgjort det så hurtigt som muligt, så man ikke skal gå i gang med kampene søndag med uvished, siger kommunikationsmedarbejder Jacob Wadland fra DBU til Ritzau.

Ryan Johnson Laursen i aktion for Esbjerg mod Fiorentina i Europa League. (Foto: AP) Sport og Spil Karantæne-bombe: Her er de glemte kort

0 kommentarer
Vis kommentarer