Her er Årets Målmand i Superligaen

De 24 målmænd i Superligaen og 1. division har givet Lukas Hradecky Det Gyldne Bur som Årets Målmand i dansk fodbold

Lukas Hradecky har haft et godt år (Foto: Lars Poulsen)
Lukas Hradecky har haft et godt år (Foto: Lars Poulsen)

De 12 trænere i Superligaen kårede ham til Forårets Profil, og 2013 slutter også med hæder for Brøndby-målmand Lukas Hradecky: Hans målmandskolleger i Superligaen og 1. division har nemlig valgt finnen til årets modtager af Det Gyldne Bur, som siden 1984 har uddelt til Årets Målmand i dansk fodbold.

- Jeg er virkelig stolt af det. Nogle gange er det kun målmændene, som forstår hinanden, og hvor svære situationerne engang imellem er, når man står inde på banen eller er til målmandstræning. Så det betyder rigtigt meget, at de har valgt mig til at være den bedste i år. Det er den største pris, jeg har vundet, siger Lukas Hradecky, der havde håbet på at være en kandidat til titlen.

- Jeg har drømt om det, da jeg begyndte at spille på et rimeligt godt niveau sidste år. Hvem var det, der vandt sidste år? Jesper Hansen, ja. Det var fortjent, men der begyndte jeg at tænke på, at det måske var min tur næste år. Det var ikke et mål, men det var en drøm eller en tanke i baghovedet. Måske ville jeg kunne nå dertil.

Se Hradeckys flotte håndbold-redning

Se også: Hradecky: Føler mig som Superman

Målmanden har haft et begivenhedsrigt år. Han var stærkt spillende, da Esbjerg i foråret gik fra nedrykningskamp til en fjerdeplads i ligaen og en pokaltitel, og derfor blev han også belønnet med titlen som Forårets Profil. Så var en del af en langvarig transfersaga, som endte med et skifte til Brøndby, hvilket gjorde mange af de gamle fans fra på vestkysten vrede. Og da så efteråret i Brøndby begyndte, var Hradecky og holdets præstationer svingende, inden der kom styr på spillet til sidst.

- Det har været et turbulent år, men alt i alt på en positiv måde. Foråret var fantastisk med pokalsejren som klimaks. Så kom sommerferien, og de to-tre måneder med transfersnakken var hårde. I efteråret faldt jeg i niveau. Men jeg har lært at bounce back fra de dårlige momenter, og jeg er blevet endnu stærkere mentalt. Alt i alt har det været et godt år. Vi kan godt kalde det, det bedste år jeg har haft, siger Hradecky.

Han har i 2013 holdt målet rent i 14 ud af 31 kampe i Superligaen, hvor han i øvrigt har spillet alle årets kampe fra start til slut. Med 45 point var han en ganske klar vinder af Det Gyldne Bur. Nummer to blev AaB's Nicolai Larsen med 32 point, mens Jonas Lössl fik 27 på tredjepladsen.

Se også: Brøndby tangerer superligarekordSe også: Hradecky fortryder haters and idiots-tweet

Læs meget mere om Lukas Hradecky i dagens udgave af Tipsbladet. Find ud af hvorfor, han ventede i en spillertunnel i Helsinki, mens Iker Casillas spiste burger, hvad han i hvert fald ikke skal bruge sin juleferie på, og hvilke kropsdele der er mest udsat på en målmand. Se også det samlede regnskab for Det Gyldne Bur og læs kollegernes begrundelser for at pege på Hradecky.

OG HUSK:
For at få Tipsbladet skal du købe Ekstra Bladet fredag, da Tipsbladet nu ligger som separat blad inde i Ekstra Bladet. Du får begge dele for kun 18 kroner!

Hos din bladforhandler kan du også få fingre i fredagens udgave af Tipsbladet+Ekstra Bladet lørdag og søndag. Husk at spørg efter det, hvis du først vil købe Tipsbladet lørdag eller søndag. Og så kan du altid få fat i Tipsbladet via Ekstra Bladets E-avis, som du finder her på ebladet.eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer