Graulund: Dem her skal FCK købe

Med FCK's udmelding om at investere 30 procent mere i spillertruppen de kommende år, kommer fodboldekspert Peter Graulund med sit bud på, hvem københavnerne bør købe

Hvis Peter Graulund var FCk-træner, ved han godt, hvem han ville købe. Så skulle der handles i Århus og Aalborg. (Foto: Anita Graversen)
Hvis Peter Graulund var FCk-træner, ved han godt, hvem han ville købe. Så skulle der handles i Århus og Aalborg. (Foto: Anita Graversen)

Tidligere tirsdag, blot dagen efter FCK's Champions League-farvel, meddelte FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, at klubben er klar med en ny plan. Der skal handles.

Og det er åbenbart ikke for småpengene i Fætter BR-pungen. FCK vil bruge 30 procent mere på fodboldholdet for at opnå syv mesterskaber over de næste 10 år og Champions League-deltagelse hvert andet år i samme periode. Det er målet.

Derfor er der udsigt til nye, københavnske fodboldstjerner i fremtiden. I den forbindelse kommer TV3 Sports fodboldekspert Peter Graulund med sit bud på, hvem der kan forstærke de danske mestre, og hvem der kan være på vej ud.

- Christian Bolaños har ikke haft den bedste sæson, og César Santin vil måske prøve noget andet, og så skal man have noget ind på samme niveau. Og spørgsmålet er også, om man kan blive ved med at holde på Nicolai Jørgensen. Han er en ener og har været en kæmpe gevinst for Superligaen, siger Peter Graulund til Ekstra Bladet.

Se også: Toutouh: Jeg frygter ikke nogen

Hvis Graulunds tanker om Bolaños, Santin og Jørgensen bliver til virkelighed, ved han godt, hvem profiler Solbakken bør hive fat i trøjekraven på.

- Der har jo allerede været rygter om Casper Sloth. Og han ville i den grad klæde FCK's midtbane. Han har et super drive med og uden bold, og han har samtidig et supergodt blik for medspillerne. Han kan servicere de offensive spillere. Han vil være god på et hold som FCK's, hvor man har meget possession, siger Graulund.

Se også: Ståles dom: Derfor får vi ikke flere point

Den tidligere AGF-angriber er dog ikke færdig med at skrive FCK's indkøbsliste. Han mener, FCK bør gå på shopping i Aalborg.

- Bolaños er som sagt ikke, hvad han har været. Derfor kunne FCK købe Kasper Kusk i AaB. Han har en fantastisk touch, rigtig god fart med bolden og kan afgøre kampe på egen hånd. Og han er lige som Sloth bedst på et hold som FCK's, hvor man vil styre kampene.

Se også: Se karaktererne: Bolaños var dårligst

I det hele taget mener Graulund, at FCK skal satse på spillere, der kan noget ekstra. For FC København har ifølge Graulund den bedste bredde i dansk fodbold.

- De skal hente spillere ind på højeste hylde, lige som de gjorde med Claudemir og Pospech. Spillere, der også kan gøre en forskel i de store, internationale kampe, siger Graulund.

Ud over at investere mange millioner i spillertruppen regner FC København med i løbet af 2014 at bruge et tocifret millionbeløb på at gøre Parken til Europas blot femte stadion, som giver gratis wifi-internet til tilskuerne.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer