Sådan afgøres guldkampen: Hvem bliver mester?

Der er en tæt afslutning i vente i Superligaens top, hvor guldkampen fortsat er helt åben

Jakob Poulsen og FC MIdtjylland spillede sig for alvor tilbage i guldkampen, da det blev til sejr over Viborg i weekenden. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jakob Poulsen og FC MIdtjylland spillede sig for alvor tilbage i guldkampen, da det blev til sejr over Viborg i weekenden. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Med fem runder tilbage af Superligaen, snerper det til i kampen om det danske mesterskab. Oven på påskens kampe ligner det umiddelbart en duel mellem AaB og FC Midtjylland i guldkampen, men FC København og Brøndby skal endnu ikke helt afskrives.

Tipsbladet.dk gennemgår situationen i toppen af Superligaen i det nedenstående.

Stilling

Kampe

Målscore

Point

AaB

28

52-32

52

FC Midtjylland

28

54-28

51

FC København

28

45-32

46

Brøndby IF

28

38-31

45

AAB
Mesterskabschance lige nu:
50 procent
AaB ligger i pole position og kan selv afgøre mesterskabet, hvis holdet vinder resten af sine kampe. Det bliver svært, men selvom nordjyderne kun har to hjemmekampe tilbage, står AaB med det letteste kampprogram af de fire tophold, og det kan blive afgørende. Kigger man på forårssæsonen som helhed, har AaB været bedst og må betegnes som mesterskabsfavorit. Det store spørgsmål er dog, hvordan Kent Nielsens tropper reagerer oven på den sløje præstation i 1-2-nederlaget mod Randers.Kasper Kusk og AaB har været uhåndterlige i foråret. (Foto: Lars Poulsen)

Slutprogram:
26/4: OB – AaB
3/5: AaB – Esbjerg (h)
7/5: FC Nordsjælland – AaB (u)
11/5: FC Vestsjælland – AaB (u)
18/5: AaB – AGF (h)

FC MIDTJYLLAND
Mesterskabschance lige nu:
40 procent
FC Midtjylland møder tre af forårets fire stærkeste hold målt på point og har altså et svært slutprogram foran sig. Midtjyderne har senest vist god form med overbevisende sejre mod bundholdene AGF og Viborg, men hvordan kommer det til at gå i de afgørende topkampe? Indtil videre har midtjyderne gjort det godt mod Brøndby og FC København, og det er også et plus, at Herning-klubben har den klart bedste målscore af top fire-holdene.Syvelster Igboun og FC Midtjylland er fortsat DM-bejler (Foto: Rasmus Baaner)

Slutprogram:
28/4: Esbjerg – FC Midtjylland
4/5: FC Midtjylland – FC Vestsjælland
8/5: Brøndby – FC Midtjylland
11/5: FC Midtjylland – FC København
18/5: SønderjyskE – FC Midtjylland

FC KØBENHAVN
Mesterskabschance lige nu:
8 procent
FC København har selv meldt sig ud af guldkampen, men det er endnu ikke helt umuligt for de forsvarende danske mestre. Der er trods alt kun seks point op til AaB. Alligevel bliver det vanskeligt for FC København, der senest måtte nøjes med 2-2 mod Esbjerg, fordi det ikke lykkedes at lukke kampen, som man ellers havde i sin hule hånd. Slutfasen byder på kampe mod top og bund, men FC København har i denne sæson præsteret dårligt i topkampene og kun hentet seks point ud af 15 mulige i de foregående fem kampe mod AaB, FC Midtjylland og Brøndby.Igor Vetokele og FCK er stort set hægtet af i kampen om guld (Foto: Jens Dresling)

Slutprogram:
27/4: FC Nordsjælland – FC København
4/5: FC København – Brøndby IF
8/5: Viborg FF – FC København
11/5: FC Midtjylland – FC København
18/5: FC København – OB

BRØNDBY IF
Mesterskabschance lige nu: 2 procent
Tre klubber står foran Brøndby, der skal indhente hele syv point samt en pæn målforskel på konkurrenterne i løbet af fem spillerunder. Det er en svær opgave. Brøndby kan dog selv gøre noget af arbejdet ved at vinde de indbyrdes opgør mod FC København og FC Midtjylland, men det er også en stor mundfuld for Thomas Frank og kompagni. Brøndby slipper dog for lange rejser i slutfasen, der kun byder på kampe i Københavnsområdet.Brøndby IF skal håbe på gummiben hos konkurrenterne (Foto: Jens Dresling)

Slutprogram:
27/4: Brøndby – FC Vestsjælland
4/5: FC København – Brøndby
8/5: Brøndby – FC Midtjylland
11/5: Brøndby – Randers FC
18/5: FC Nordsjælland – Brøndby

DU KAN SELV INDTASTE RESULTATERNE FOR SLUTPROGRAMMET HERUNDER OG SE, HVORDAN DET HELE ENDER

0 kommentarer
Vis kommentarer