AGF's fan-formand: Godt nok træls

AGF's fans kastede trøjer mod spillerne efter 0-3 i Viborg - men det var ikke spillertrøjer, siger fanklub-formand

Trøjen forpligter - og når fansene har svedt mere end spillerne på banen, så kan trøjerne altså godt ende i hovederne på spillerne efter en omgang 0-3 i Viborg! (Foto: Claus Bonnerup)
Trøjen forpligter - og når fansene har svedt mere end spillerne på banen, så kan trøjerne altså godt ende i hovederne på spillerne efter en omgang 0-3 i Viborg! (Foto: Claus Bonnerup)

- Man skal jo ikke være professor for at kunne regne ud, at vi er i en skidt situation. Det er godt nok træls!

Jan Jensen er kok på Café Englen - men det giver helt åbenlyst ikke kontakt til de højere magter, og gammelt kaffegrums kan den 37-årige fanklub-formand heller ikke tyde.

- Vi fans kan kun gøre ét: Og det er at støtte dem i tykt og tyndt. Større indflydelse har vi heller ikke. Men det kan da godt være, det hjælper lidt, hvis vi er en 8-10.000 på stadion næste mandag og bakker op i kampen mod OB. Spillerne har i hvert fald brug for det, siger Jan Jensen.

Andreas Cornelius har slet, slet ikke levet op til de forventninger, man må have til et indkøb til 27 millioner kroner. Foto Jens Dresling/Polfoto Sport og Spil Superligaens bedste og værste indkøb

Han var selvsagt på stadion i Viborg til nok en målløs AGF-forestilling, 0-3 og hjem til plads nummer 12 i Superligaen.

AGF's ca. 1500 fans bakkede trofast op så længe, der var håb. Så svandt råbene fra lægterne også, og der blev kylet hvide bluser efter de spillere, der efter kampen takkede for opbakningen.

- Det har jeg ikke set. Men jeg tror ikke, der har været tale om spillertrøjer, der røg retur. Det var nok snarere de ca. 1500 hvide AGF-trøjer, vi delte ud inden kampen. Det var varmt, og der blev altså arbejdet hårdt på tilskuerpladserne, så mit tæt er, at det var de godt gennemsvedte trøjer, der i givet fald røg på banen, siger Jan Jensen.

Jesper Fredberg forlader her sammen med indskifter Edafe Egbedi stadion efter øretæven mod Viborg. Og mon ikke Fredberg er helt på vej ud af billedet? Foto: Claus Bonnerup Meninger Farvel Fredberg!

Der blev kylet trøjer, og meningen er naturligvis ikke til at misforstå. Den hvide trøjer forpligter, som der stod på nogle af de bannere, de østjyske fans havde slæbt med til domkirkebyen - og efter dén indsats kan selv den mest trofaste fan ikke have følt, at Martin Jørgensen og Co. ydede max i kampen for at undgå den nedrykning, der åbenbart er et tema hver gang, der er VM i fodbold. 2006, 2010 - og 2014...

- Det gør selvfølgelig ondt at se nedturen og studere stillingen i Superligaen. Det er jo ikke noget, man kan gøre ved. Jeg - og de andre - er AGF-fans uanset hvordan, det går. I Viborg fik jeg deciderede kuldegysninger af den støtte, fansene gav, og det er godt nok sjældent, man oplever det, siger Jan Jensen.

Se også: AGF uden profil i kampen for overlevelse

- Det fadede nok ud de sidste 20 minutter, men da havde folk altså givet alt, siger formanden for AGF Fanclub, der kan melde 'udsolgt' af de trøjer, der dannede en hvid væg i Viborg.

- Vi havde dog en kasse tilbage i Xtra Small!

0 kommentarer
Vis kommentarer