Av-av: Så dyr er Brøndbys nye profil

Brøndby må betale millioner for Elba Rashani

Brøndby betaler millioner for Elba Rashani (Foto: Jan Sommer)
Brøndby betaler millioner for Elba Rashani (Foto: Jan Sommer)

Brøndby hentede torsdag den norske U21-landsholdsspiller Elba Rashani til klubben på en fire-årig kontrakt. Offensivspilleren kommer ligesom Fredrik Semb Berge, som Brøndby købte tidligere på sommeren, fra Odd Grenland.

Rashani havde kontraktudløb til vinter, hvor Brøndby kunne have hentet ham uden at betale en decideret købssum, men blot betalt uddannelseskompensation.

Se også: 'Brøndby må aldrig være en drøm'

Se også: Brøndby gafler nordmand

Nu erfarer den norske avis VG, at Brøndby har betalt 5,5 millioner norske kroner - eller hvad der svarer til 4,9 millioner danske kroner for Rashani.

- Salget giver os mulighed for at hente forstærkninger. Det er ikke givet, at vi gør det, men dette salg giver os muligheden, siger Odds daglige leder Einar Håndlykken til avisen.

Ifølge avisen så var fire klubber interesserede i Rashani. FC Nordsjælland lagde et bud på spilleren, som Odd afviste, mens også norske Molde jagtede ham. I sidste uge var Rashani så på besøg i Ingolstadt i den tyske 2. Bundesliga, men valget faldt altså på Brøndby.

Selvom Rashanis kontrakt udløb til vinter, så kunne Brøndby ikke have fået nordmanden helt gratis. Angiveligt skulle Brøndby til vinter have betalt helt op til 80-90 procent af det nu betalte beløb som en såkaldt uddannelseskompensation. Et beløb, der tildeles klubben, hvor spilleren er uddannet. Kun hvis Rashani var skiftet til en anden norsk klub skulle uddannelseskompensationen ikke betales.

Se også: Jagtet af Brøndby - Falk: Flere følger mig

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen