Annonce:
Annonce:

Succes i Norge - 15-årige forbudt i Superligaen

Danmark kunne have haft sin egen version af norske Martin Ødegaard, der fik landsholdsdebut som 15-årig. Men DBU's regler foreskriver, at spillere ikke må få Superliga-debut, før de er fyldt 16 år

Martin Ødegaard har fået
Martin Ødegaard har fået
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Det norske stortalent Martin Ødegaard skrev historie mandag aften, da han fik landsholdsdebut i en alder af bare 15 år - få måneder efter sin debut i den bedste norske række. Superligaen og FC København kunne have haft sin egen danske Martin Ødegaard for flere år siden, men på grund af DBU's regler og manglende dispensation har ingen spillere fået Superliga-debut, før de er fyldt 16 år.


Så blev 15-årig tidernes yngste EM-spiller

I Danmark ville det således ikke kunne lade sig gøre at give en 15-årig spiller debut i den bedste liga, som det ellers er sket med Martin Ødegaard i Norge, hvor man i dag glæder sig over debuten til den unge spiller landsholdsspiller.
 
Det scenario ville være utænkeligt i Danmark, for reglerne for Superligaen foreskriver, at en spiller skal være fyldt 16 år, før han må optræde i landets bedste række – eller i divisionerne for den sags skyld. Det fremgår af DBU's proporsitioner for Herre DM.

 

Under reglerne for spilleberettigelse står der således i §12.2 følgende:
 

”Kun spillere, der på kampdagen er fyldt 16 år, er berettigede til at deltage i kampene.”

Fans håbede på Ronaldo: Fik ham her

 

Reglerne foreskriver, at der er mulighed for at give dispensation, så en spiller kan spille som 15-årig, men i årenes løb er flere klubber blevet afvist i forsøget på at give en spiller debut som 15-årig, erfarer tipsbladet.dk.


En af de klubber, der ikke har fået lov at bruge en 15-årig spiller, er FC København. Da Kenneth Zohore i 2009 begyndte at røre på sig i FC København, søgte klubben dispensation for at give spilleren Superliga-debut allerede som 15-årig. Zohore blev betragtet som et supertalent dengang, men DBU sagde nej til en tidlig debut, og derfor måtte Zohore og FC København vente til spilleren var fyldt 16.
Kenneth Zohore fik derfor først Superliga-debut som 16-årig, da han fik 18 minutter på banen i FCK's 5-0-sejr over AGF den 7.marts 2010. Det var forårssæsonens første spillerunde. På det tidspunkt var Zohore 16 år og 35 dage, men allerede i efteråret 2009 ville FCK gerne have benyttet ham.

Administrationen og reglementet for Superligaen og divisionerne har indtil for få år siden været i DBU-regi, men nu er ansvaret for turneringsadministrationen overført til Divisionsforeningen.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: