Awaykort-fadæsen: Nu får tilhængerne indflydelse

Divisionsforeningens planer om awaykort eksisterer kun på papiret

(Arkivfoto: Jens Dresling)
(Arkivfoto: Jens Dresling)

Som Ekstra Bladet kunne afsløre tidligere på ugen, så er det forhadte awaykort tæt på at blive skrottet.

Divisionsforeningen har netop udsendt en pressemeddelelse, der bekræfter den udvikling. Godt nok pakker klubbernes organisation nederlaget ind i floskler, der kunne fortolkes som om awaykortet lever videre efter hensigten. Men i praksis er awaykortet sendt i respirator, som det fremgår:

- Klubberne og Divisionsforeningen vil på den baggrund invitere fodboldfans til dialog, om der kan findes andre løsninger end Superliga Udekortet, som det står i pressemeddelelsen.

Se også: Fans tæt på triumf: Awaykortet vakler

Dermed imødekommer klubberne et af de helt tunge kritikpunkter omkring awaykortet, nemlig at kortet er blevet trukket ned over hovedet på tilhængerne stik i mod de hensigter, der var trukket op i handleplanen 'Gode fodboldoplevelser for alle,' som daværende justitsminister Morten Bødskov lancerede i 2012.

I den plan arbejdes der med initiativer omkring registrering af udebane-fans, og det er stadig en del af handleplanen, at der skal ske noget for at hindre karantæneramte personer i at gæste udebaner.

Men i det arbejde bliver tilhængerne nu inddraget, og dermed er der udsigt til en løsning, som i større udstrækning bliver spiselig for tilhængerne landet over - og awaykortet i sin nuværende form er utænkelig kommer på bordet igen.

Se også: Afsløring: Han smadrede awaykortet

Justitsministeriet har indsamlet evalueringer af initiativerne fra 'Gode fodboldoplevelser for alle' som allerede er iværksat. Konklusionen på den evaluering kan i sidste ende betyde meget for det videre arbejde omkring udebane-registreringen.

For er evalueringen positiv nok, så lempes presset omkring registrering af udefans. Men i den henseende bliver det vigtigt hvad politiets holdning er.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere