Bakterie-alarm i Bundesligaen: Her taber Tyskland stort til Danmark

Undersøgelser foretaget på tyske stadions viser, at der flere steder var fækale bakterier i maden og stafylokokker på toilettet – men hvordan er forholdene på de danske

Følg Superligaen

Et tysk medie har været en tur rundt på Bundesliga-stadionerne. Her opdagede de, at hygiejnesikkerheden sejlede på flere stadions. Blandt andet på prominente adresser i Bremen, Köln og München.

I forbindelse med undersøgelsen fandt man blandt andet afføringsbakterier i nogle sandwiches og andre sundhedsskadelige bakterier i kebaben. Vandet på toiletterne havde bakterieniveauer, der var over det tilladte, og det ene sted var det så grelt, at de sågar fandt stafylokokker omkring vasken.

I Køln så det skidt ud med hygiejnen, ligesom det gjorde på flere andre tyske stadions Foto: MARK J. TERRILL/AP
I Køln så det skidt ud med hygiejnen, ligesom det gjorde på flere andre tyske stadions Foto: MARK J. TERRILL/AP

- Det lyder bestemt ikke godt. Det har vi aldrig hørt om på danske stadions, så det må være en helt ekstraordinær situation i Tyskland. I Danmark er fødevaresikkerheden og hygiejnen i top, siger Søren Holst, der er F & B-ansvarlig på Aarhus Stadion.

Når det kommer til styrkeforholdet mellem dansk og tysk fodbold, så er der ikke megen tvivl om, at klubberne mod syd er de stærkeste, men når det kommer til hygiejne og fødevaresikkerhed, så er historien altså en anden.

Ekstra Bladet tjekkede kontrolrapporterne på findsmiley.dk for Superliga-stadionerne. Her kan man se de seneste fire kontrolbesøg, og her ligger de danske klubber tæt i kampen om hygiejne-topplaceringen.

- Fødevaresikkerhed er altid i højsædet, og det betyder selvfølgelig meget at vores gæster er trygge ved at handle i vores boder. Det handler om professionalisme og om vores hjerteblod; den gode service overfor vores gæster, siger den ansvarlige for boderne i Aarhus.

 

Forholdene er betydeligt bedre på de danske stadions - faktisk er det helt i top Foto: RUNE AARESTRUP PEDERSEN/POLFOTO
Forholdene er betydeligt bedre på de danske stadions - faktisk er det helt i top Foto: RUNE AARESTRUP PEDERSEN/POLFOTO

Generelt kan man se i kontrolrapporterne, at det vrimler med Elite-smileyer på de danske stadions. De få gange, hvor der er en sur smiley, er fejlen rettet op ved det efterfølgende besøg, så der er ingen tvivl om, at det er noget der bliver prioriteret rundt om i landet.

- Vi følger de gældende regler for uddannelse fra Fødevarestyrelsen på området, så vores personalet er uddannet som de skal.

- Hygiejne og fødevaresikkerhed er i sagens natur en topprioritet for os, og vi er meget opmærksomme på, at vi lever op til alle standarder, afslutter Søren Holst.

Det så rigtigt skidt ud på flere af de tyske stadions: Klamme stadion-forhold: Ulækker øl og afføring i maden

Helsingør er måske på vej i Superligaen, men deres faciliteter er på ingen måde klar: På vej i Superligaen: Har Danmarks værste faciliteter og formanden i pølsevognen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT