Beckmann: - Stukket i en fuldstændig forkert retning – Ekstra Bladet
Superligaen

 

Den brutale tone på sociale medier har i de forgange uger været centrum for debat i en sådan grad, at det nåede hele vejen til Statsministeriet

Også i fodboldverdenen er internetkrigere et problem, mener tidligere fodboldspiller og nuværende assistenttræner i Lyngby Boldklub Mikkel Beckmann.

- Jeg er træt af den udvikling, der har været, specielt med de her sociale medier.

- Folk tør måske ikke at være sig selv, fordi lige pludseligt er der en, der siger et lille forkert ord eller stikker en lille smule ud, og så sidder der en eller anden internetkriger og skriver en direkte besked til ham, der er stukket ud, lyder det fra Beckmann.

Familien fløj hjem med bundter af kontanter på maven

Robotagtige og upersonlige

Fodboldspillere stemples let som værende stereotype robotter, og en del af forklaringen bag det mener Beckmann er at finde i adfærden på sociale medier. 

- Der er mange fodboldspillere, der måske virker en smule kedelige for omverdenen og en smule robotagtige i deres udtalelser, lyder det fra den 37-årige assistenttræner.

At spillerne med sociale medier som Instagram og Facebook er blevet så let tilgængelige for offentligheden i deres indbakke, betyder ifølge Beckmann, at de passer mere på. 

- Det holder mange af spillerne tilbage med at være dem selv.

- Jeg tror simpelthen, der er mange af dem, der bare laver en facade, fordi de ikke gider gå hjem bagefter og sidde med familien, og så tikker der en eller anden besked ind. 

- Jeg synes, det er stukket af i en fuldstændig forkert retning med de her medier, og spillerne er fuldstændig tilgængelige til at blive skrevet direkte til.

 

Der er ikke noget filter

Som aktiv læste Mikkel Beckmann kun med i medierne, når han havde vundet fodboldkampe. Efter et nederlag holdt han sig langt væk fra kampreferater og analyser - men den mulighed har spillerne ikke på samme måde i dag.

- Dengang så skulle man måske læse om det i Ekstra Bladet eller andre medier, hvis der var et eller andet. Nu kan man bare gå hjem og skrive direkte til spilleren, og det er der jo massere, der gør. 

- Der jo ikke noget filter fra nogen, der sidder bag en skærm og skriver direkte med hårde svinebeskeder. 

- Kan du mærke på dine spillere, at de bliver påvirkede af det her? 

- Jeg kan i hvert fald mærke, at de tænker over det. Og allerede der, der synes jeg, at vi er ude på et sidespor, for så kan man jo ikke være sig selv.

 

Og så bliver det også forkert, for så er fodboldspillere røvkedelige. Altså hvorfor siger de aldrig noget? Og lige så snart de siger noget, bliver de svinet til. Altså hvad fanden skal de gøre?

 

- Hvis man hele tiden skal tænke over, om man skal sige det rigtige eller gøre det rigtige, eller kigge de rigtige steder hen, eller om håret sidder rigtig, når man bliver interviewet, så allerede der er de jo ikke sig selv. 

- Hvis det stikker endnu mere af, bliver det bare, at man siger fuldstændigt mekaniske svar.

- Og så bliver det også forkert, for så er fodboldspillere røvkedelige. Altså hvorfor siger de aldrig noget? Og lige så snart de siger noget, bliver de svinet til. Altså hvad fanden skal de gøre?

- Det er jo svært for dem at agere i det her, og med den udvikling, det har taget med alle de her medier, tror jeg desværre, at det går den forkerte vej, hvis ikke vi får bremset det.

Fik en knytter af Ståle - men noget andet slog ham ud

- Jeg kan ikke afvise, at jeg har været usportslig  

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind