Bizar jubel-skade da Superliga-overraskelse uddelte klø

Esbjergs spillere fortjener stor fest efter at have knust FC Nordsjælland som afslutning på flot efterår

Rodolph Austin blev skadet umiddelbart efter sin scoring til 1-0. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Rodolph Austin blev skadet umiddelbart efter sin scoring til 1-0. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)

ESBJERG (Ekstra Bladet): Oprykkerne fra Esbjerg satte et flot punktum for, hvad man kun kan betegne som et gyldent efterår for den gamle mesterklub.

FC Nordsjællands talentparade blev sat effektivt på plads, da vestjyderne på denne iskolde advents-søndag vandt en knusende 3-0-sejr og dermed avancerede til en foreløbig fjerdeplads.

Esbjerg er flere gange – med rette – betegnet som denne sæsons store overraskelse i Superligaen. Men status har dog vaklet lidt på det seneste, da det inden FCN-mødet kun var blevet til to point i de seneste fem kampe.

Men den nedtur havde altså ikke rystet oprykkerne, mere end at de kunne gå i aktion og nærmest blæse et svagt og passivt gæstehold ud af banen i de første 20 minutter.

Dominansen resulterede i to helt fortjente Esbjerg-scoringer.

Den første blev en bizar en af slagsen, fordi skarpretter Rudolph Austin tilsyneladende pådrog sig en lårskade i den efterfølgende jubelscene.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rodolph Austin måtte udgå med en skade umiddelbart efter sin scoring til 1-0. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Rodolph Austin måtte udgå med en skade umiddelbart efter sin scoring til 1-0. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
 

Men den var nu under opsejling inden.

I hvert fald så man allerede efter fem minutter Austin stoppe op efter en aktion og tage sig til det lår, der betød, at han måtte lade sig udskifte umiddelbart efter sin scoring.

Hjemmeholdet lod sig dog ikke ryste af at miste forsvarsklippen.

Jeppe Brinch kom ind i stedet, og efter 20 minutter sørgede talentfulde Mathias Kristensen for 2-0-føring, da han koldt sendte bolden i nettet med et indersidespark efter Adrian Petres ihærdige og flotte forarbejde.

Samme Petre var manden, der cementerede den flotte vestjyske triumf, da han slog til med 3-0-målet et kvarter efter pausen. Han opsnappede bolden et stykke udenfor FCNs felt, opfattede lynhurtigt at Nicolai Larsen var et stykke ude af sit mål, hvorfor han resolut bankede til bolden, der så sejlede ind i netmaskerne.

Rumæneren kunne have ydmyget gæsterne yderligere, men misbrugte en kæmpechance ti minutter før tid, som en fadæse i FCN-forsvaret havde givet ham,

Det svagt spillende gæstehold havde faktisk kun et nærgående forsøg. Det faldt i 1. halvleg, da Godsway Donyoh fyrede af fra kanten af straffesparkfeltet, men skuddet prellede af på overliggeren.

Modsat havde Esbjerg flere gode chancer – udover dem, der endte med scoringer. Blandt andet misbrugte den senere målscorer Mathias Kristensen i 1. halvleg og den meget aktive Petre kunne også være kommet på scoringslisten allerede da, men måtte se et udmærket hovedstødsforsøg reddet af Nicolai Larsen.

Men det var til at leve med for Esbjerg. Spillerne kunne gå fra banen med tre værdifulde point – og fortjener en rigtig god fest som afslutning på efteråret.

Mads Mini Pedersen og resten af FC Nordsjælland var konstant et skridt efter Esbjerg i søndagens tidlige kamp. Foto: John Randeris/Scanpix
Mads Mini Pedersen og resten af FC Nordsjælland var konstant et skridt efter Esbjerg i søndagens tidlige kamp. Foto: John Randeris/Scanpix

Se også: Skandale ved VM: Tilskuer får livstidskarantæne

Se også: Dansk stjerne blæst omkuld af succes: - En helt sindssyg oplevelse

Sport og Spil Nedturen uden ende: Spillede 11 millioner kroner væk på et år

1 af 7 Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
2 af 7 Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
3 af 7 Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
4 af 7 Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
5 af 7 Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
6 af 7 Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
7 af 7 Rodolph Austin blev skadet umiddelbart efter sin scoring til 1-0. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere