Boilesen afslører grotesk forløb: Derfor gik det galt i Ajax

I et større interview med SBS Discovery fortæller Nicolai Boilesen, hvordan og hvornår han blev frosset ud i Ajax, hvor det ikke blev førsteholdsfodbold i mange måneder

Nicolai Boilesen var degraderet, udstødt fra Ajax' førstehold i mere end et år, fordi han ikke ville forlænge sin kontrakt med klubben. Nu fortæller han hvordan hele det absurde forløb udspillede sig. Foto: Broer van den Boom/All Over Pres
Nicolai Boilesen var degraderet, udstødt fra Ajax' førstehold i mere end et år, fordi han ikke ville forlænge sin kontrakt med klubben. Nu fortæller han hvordan hele det absurde forløb udspillede sig. Foto: Broer van den Boom/All Over Pres
Følg Superligaen

Først var han anfører for førsteholdet. Sidenhen blev han henvist til reserveholdet og ungdomsholdet og måtte ikke spise sammen med førsteholdet. Alt sammen, fordi han ikke ville forlænge sin kontrakt med Ajax.

Det lavahede helvede ude i den velkendte kulde væk fra Ajax' førstehold varede mere end et år for danske Nicolai Boilesen, før han skiftede til FC København på en fri transfer denne sommer.

I et længere interview med SBS Discovery afslører Boilesen hele forløbet, fra start til slut, der førte til degraderingen af ham. Og han fortæller også, hvordan han snydt af ledelsen i storklubben.

- Det, der skete, var bare, at jeg i sommeren 2014 havde muligheder for at tage andre steder hen. Jeg så det som en god idé. Jeg talte med Ajax om muligheden, og de synes, jeg skulle blive et år til, for så havde jeg et år tilbage af min kontrakt.

Nedtur efter Champions League
- Det gjorde jeg så. Vi havde vundet mesterskabet igen og skulle i Champions League. Men dér gik det ikke godt, vi røg ud af Champions League og derefter ud af Europa League, og vi genvandt ikke mesterskabet.

Derefter begyndte Boilesens Kafka-lignende mareridt, hvor virkelighed og fiktion flyder sammen, for alvor.

- Derefter havde jeg en snak med ledelsen om, at jeg ville prøve noget nyt, som vi havde aftalt, fordi jeg havde været med til at vinde fire mesterskaber, og jeg kunne godt tænke mig at komme ud af min komfortzone efter seks år i klubben.

Sådan skulle det dog ikke være for Boilesen.

- Det var de ikke enige i, de synes, jeg skulle forlænge kontrakten med dem, men det sagde jeg, at jeg ikke havde lyst til. De ville gerne snakke økonomi. Men jeg lukkede den før, det kom dertil og sagde, at det ikke havde noget med løn at gøre. Jeg ville gerne prøve noget nyt.

Degraderet i pressen
Det skulle Boilesen aldrig have krævet. Ajax løb fra deres løfte, og så begyndte skriverierne om Boilesen i pressen.

- Ugen efter læste jeg i pressen, at jeg var degraderet til reserveholdet, fordi jeg var for grådig og ville have for mange penge, og at jeg ikke længere ville få lov til at spille kampe for førsteholdet eller reserveholdet.

Og sådan blev det. Boilesen blev på intet tidspunkt underrettet midt i cirkusset.

- Jeg har ikke snakket med nogen som helst om det fra hverken trænerstaben eller den sportslige ledelsen. Jeg fandt ud af det gennem pressen, siger Boilesen, som greb røret og ringede til sin agent op for at gøre, hvad der foregik

- Min agent prøvede så at ringe dem op. Men der var ikke noget at gøre. Det var en beslutning, der var taget, hvorend den så var taget fra.

Ingen Balotelli-type
Boilesen har svært ved at fatte, hvordan det kunne gå så grueligt galt, som det gjorde.

- Jeg tror de fleste, der kender mig, ved, at jeg ikke er en Balotelli-type, der render rundt og laver ballade. Ellers var jeg nok ikke anfører to måneder tidligere. Det hang ikke sammen. Men sådan er det i fodboldverdenen. Det er en iskold business indimellem, hvor det i sidste ende handler om penge.

Boilesens sidste kamp for Ajax' førstehold var i maj måned 2015, hvor han var anfører. To måneder senere rendte han rundt på reserveholdet og måtte ikke engang spille venskabskampe med reserveholdet eller spise med førsteholdet.

Ydmyg Zanka om flot hæder: Holdets fortjeneste

Sort på hvidt: Eriksen floppede på Wembley

TV: Efter hård kritik: Her slår Ronaldo rekord

DBU får tørre tæsk af UEFA

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag