Brøndby-angriber kant som Ronaldo og Neymar

Søndag skydes Brøndbys forårssæson i gang, og der er meget på spil for klubben, der skal i top tre. Thomas Frank har brugt vinterpausen på at arbejde på den defensive struktur

Teemu Pukki skal være kant som Ronaldo og Neymar (Foto: Jens Dresling)
Teemu Pukki skal være kant som Ronaldo og Neymar (Foto: Jens Dresling)

Det er lige på og hårdt, når Brøndby IF søndag skyder forårssæsonen i Superligaen i gang. Klubben starter med en kamp ude mod AaB, inden FC Midtjylland i den følgende spillerunde kommer på besøg. Herefter venter en vigtig pokalkamp ude mod SønderjyskE, inden et møde med FC København i Telia Parken venter. Det er dermed vigtigt, at Brøndby IF er klar fra start.

Sidste håb slukket: Dansk fodbold rasler ned

For at sikre, at holdet er klar, har træner Thomas Frank brugt opstartsfasen på at arbejde meget med den defensive organisation. En stærk defensiv base kan nemlig være med til at vinde de nødvendige point i starten, hvor Brøndby kan komme under pres.

- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Ferien har været lang, men nu er vi klar til at spille, og det bliver dejligt at se de ting, vi har arbejdet med. Vi har haft meget fokus på den defensive organisation, vi har arbejdet med omstillinger, det defensive pres og vores standard-situationer, siger Thomas Frank til tipsbladet.dk og forklarer videre.

Teemu Pukki havde et godt efterår i Brøndby - nu skal han ud på kanten (Foto: Jens Dresling)
Teemu Pukki havde et godt efterår i Brøndby - nu skal han ud på kanten (Foto: Jens Dresling)


- Det er altid vigtigt at kunne flere ting, derfor vil vi også gerne være gode til at presse højt og lavt. I efteråret var vi den klub med tredjeflest clean sheets, så noget er da helt sikkert lykkes i forhold til det høje og det lave pres. Men i og med at banerne kan være lidt dårlige her i starten, er det vigtigt, at vi har en solid og stærk defensiv base. Vi skal være kompakte. I efteråret var vi til tider en smule for åbne, siger cheftræneren videre.

Noget af det interessante i forbindelse med kampen mod AaB bliver, hvordan Thomas Frank sætter sin offensiv op. Defensivt lader det til at blive Hradecky i målet med Johan Larsson, Dario Dumic, Daniel Agger og Patrick Da Silva. Offensivt ligner det en trekant med Johan Elmander helt fremme og så Ferhan Hasani og Teemu Pukki på kanterne.

Brøndby-køb: Diskuterede skiftet med Jönsson og Ericsson

Pukki er ikke kantspiller, og selv om han i udgangspunktet starter på kanten, får han formentlig licens til at gøre lidt, som det passer ham. Den type har Thomas Frank ikke tidligere brugt på kanten, men han kan lide det, han ser - uden han dog vil røbe, om Teemu Pukki spiller på kanten fra start.

- Hvis jeg bruger ham på kanten, så ser jeg ham ikke som en kantspiller. Han er målscorer, angriber. Hvad kalder vi for eksempel Ronaldo eller Neymar? De spiller med udgangspunkt på kanten, men de er ikke kantspillere, de er måscorere. Og når du spiller med tre helt fremme, har du også brug for de typer. Hvis jeg bruger Pukki med udgangspunkt i venstre, er det klart, at han får licens til at blande sig i alt, hvad der kommer til at foregå i feltet, siger Thomas Frank.

Så' der Superliga: Varm op med farlige golfbolde og kuriøse selvmål

AaB er som sagt første modstander søndag, og Brøndby-træneren glæder sig til at komme i gang med foråret.

- Det er et svært sted at spille, AaB er et stærkt hjemmehold. De har en rigtig god base, et godt fundament i deres spil, så det er et hold, alle har det svært imod. Når de rammer topniveauet, er de giftige. De har nogle hurtige spillere, og de er skarpe i omstillingerne, siger han.

Se Per Rud fortæller om Teemu Pukki:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter