Brøndby-bomber snupper hæder for næsen af FCK-stjerne

De 14 Superliga-trænere har kåret Brøndbys Kamil Wilczek til Forårets Profil i Superligaen. Angriberen fik ét point mere end Viktor Fischer

Wilczek er ISKOLD foran mål: Her snyder Brøndby-angriberen FCN's forsvar med lækker detalje

For første gang siden 2005 har en Brøndby-spiller vundet en af Tipsbladets profilkåringer. Kamil Wilczek er blevet valgt til Forårets Profil af de 14 Superliga-trænere. Brøndby-angriberen blev nummer ét med 45 ud af 65 mulige point, mens FC Københavns Viktor Fischer og Jakob Poulsen fra FC Midtjylland blev nummer to og tre med henholdsvis 44 og 27 point.

Kamil Wilczek har i sine 14 Superliga-kampe i foråret scorede 11 mål. Dertil kommer yderligere fire scoringer i pokalsemifinalen og -finalen. De mange mål var hovedårsagen til hans førsteplads.

- Kamil Wilczek har simpelt hen bare været imponerede. Hvis man kigger på Brøndbys kampe, synes jeg egentlig, at flere af dem har været ret tætte, så det er selvfølgelig utrolig vigtigt at have en kampafgørende spiller. Det har Brøndby haft i Wilczek. Han har været outstanding, og han har været det, der skal til for, at klubben fører ligaen an og har vundet pokalturneringen, siger OB's Kent Nielsen, der gav polakken maksimumpoint i afstemningen.

Kamil Wilczek er blevet kåret til Forårets Profil. Foto: Jan Sommer
Kamil Wilczek er blevet kåret til Forårets Profil. Foto: Jan Sommer

Selv er Wilczek stolt over hæderen.

- Det er en stor ære for mig, da trænerne fra de andre klubber jo bruger meget tid på at analysere modstanderne og dermed har et stort overblik over alle spillerne i Superligaen. Så at de har peget på mig som forårets profil er en stor ære. Jeg er utrolig taknemmelig for det fællesskab, vi har i truppen, og denne pris er også mine holdkammeraters, siger angriberen.

Den daværende FC Nordsjælland-angriber Emiliano Marcondes blev Efterårets Profil.

Læs den store gennemgang af trænernes stemmer og se Efterårets Hold i Tipsbladet, der er på gaden fredag. Du får Tipsbladet ved køb af Ekstra Bladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt HER

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil HER

Se også: Profilen på vej væk fra storklub: Jeg har ikke brug for flere penge

De øvrige Brøndby-spillere tiljubler Hany Mukhtar, da han afgjorde kampen mod FCK på frispark i kampens sidste minut. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Voldsomt millionbeløb: Her er prisskiltet på Mukhtar

Kamil Wilczek har rykket sig helt enormt i dette forår og er lige nu en stor helt på Vestegnen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen