Brøndby-borgmester efter vold: - Det var nærmest bomber

Vestegnens Politi blev udsat for uanede mængder vold fra aggressive fodboldbøller efter søndagens derby. Alligevel ser borgermester i Brøndby Kommune ikke, at man skal spille for tomme huse

Sammenlagt blev syv personer anholdt efter urolighederne som følge af fodboldkampen. Se nogen af de vilde optagelser af optøjerne her (Video: Kenneth Meyer)
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Er du en utilfreds Brøndby-borger, der mærkede noget til urolighederne, så hører vi meget gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Derbyet mellem FC København og Brøndby IF er slut. Men det er efterdønningerne langt fra.

Vestegnens Politi har indkaldt til hastemøde for at få klarlagt, hvordan man kan undgå den enorme ballade, der opstod i kølvandet på kampen.

- Det er utrolig ærgerligt, at man både som borger og borgmester ser en rigtig flot kamp med god stemning, der ender med, at 20-30 fodboldbøller ødelægger hele det billede, siger borgmester i Brøndby Kommune, Kent Max Magelund, til Ekstra Bladet.

Ifølge ham er det ikke sikkert, at det er personer, der var på stadion, som stod for den grove vold, der blevet rettet mod politiets personale.

Efter angreb på betjente: 'Vi har billeder af voldsmænd'

- Det kan være, at de bare har stået og ventet udenfor stadion. Og det er næsten endnu være. Nu er FCK’s fans jo buret inde, men der foregår jo ikke noget på stadion. Alt sker udenfor, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Politiet banker i bordet efter Brøndby-FCK-ballade: Helt vanvittigt

En by i brand
Både før, under og efter kampen havde begge holds fans hevet det tunge skyts af pyroteknik med til Brøndby. Og det fik borgerne at føle.

 - Hvordan kan du retfærdiggøre overfor dine borgere, der ikke interesserer sig for fodbold, at man gang på gang lægger hus til et arrangement, der ender så galt?

- Nogle spørger, om vi ikke bare skal spille for tomme sæder. Der har jeg det bare sådan, at der er 21.000 tilskuere, der opfører sig pænt, og så er der 20 mand, der ødelægger det. Skal man så straffe kollektivet? Det har jeg svært ved at se.

- Det kan godt være, at man kan undgå balladen, men man straffer de forkerte fodboldfans, siger Kent Max Magelund.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Brøndby-direktør: Fuldstændig uacceptabelt

Brøndby IF har også selv reageret på søndagens voldsbølge. I en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside siger administrerende direktør.

- Derbyet blev afviklet gnidningsfrit på stadion, og derfor er vi naturligvis voldsomt skuffede over, at der i timerne efter kampen opstår optøjer ved en lokal bodega et stykke fra stadion. Det er fuldstændig uacceptabel opførsel, og vi håber, at myndighederne har held med at retsforfølge de skyldige. Vi har meddelt Københavns Vestegns Politi, at vi stiller alle de ressourcer, de måtte ønske, til rådighed, så personer der stod bag gårsdagens optøjer kan blive retsforfulgt.

- Vi kender rigtig mange af de lokale beboere her i kommunen, da mange er tilknyttet klubben som frivillige og har deres daglige gang i klubben, og vi forstår til fulde, at de er ligeså frustrerede, som vi er. Antallet af anholdelser i Superligaen er rekord lavt, men episoder som den i går er ødelæggende for dansk fodbold og hører ingen steder hjemme.

- Vi arbejder hele tiden på at forbedre stadionoplevelsen og øge sikkerheden til vores kampe, og vi arbejder målrettet videre med en række tiltag, der kan hjælpe os og myndighederne med at få identificeret og slået ned på ballademagere, før, under og efter kampe. Vi har et rigtig godt samarbejde med Københavns Vestegns Politi og myndighederne, ligesom vi arbejder tæt sammen med Brøndby Kommune om at sikre den bedst mulige afvikling af disse højrisikokampe på stadion. Vi ser derfor frem til det møde som Københavns Vestegns Politi har indkaldt til.

'Kan godt forstå, at folk har frygt'
Borgmesteren bor selv tæt på ruten, hvor FCK-fans inden kampen marcherede mod stadion i en karavane, der blev tæt opdækket af politiet.

- Jeg har aldrig set så mange FCK-fans gå fra Brøndbyøster Station, og jeg har heller aldrig set så mange politifolk følge dem.

- De smed ikke bare med kanonslag, det var nærmest bomber. Inventaret i husene rystede jo.

- Men man straffer vel også alle dem i kommunen, der ikke interesserer sig for fodbold, ved at holde sådan et arrangement?

- Det har du ret i. Jeg kan godt forstå, at folk har frygt. Men der er jo ikke nogen, der slå borgere ned. Det ville være forfærdeligt, men så langt er vi ikke endnu, siger han og fortsætter:

- På det bredde felt er jeg så positiv, at vi kan lave det her arrangement, uden at bøller skal styre det. Jeg tror ikke, at der er nogen herude, som vil undvære fodboldkampene. Det er næsten halvdelen af folks liv.

Match-Wind’er: Drømt om at afgøre det foran Sydsiden

Ståle i brutalt angreb på FCM-profil: 'Det eneste, han vil, er at spille i FCK'

Stort derby-drama: Tre spillere scorer højest karakter

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind