Brøndby-bossen om nedturen: - Det er umuligt at forklare

Må Brøndby nøjes med sølv, ændrer det ikke noget i forhold til de store skridt, klubben har taget de seneste år, mener sportsdirektør Troels Bech

Brøndby har på de seneste tre Superliga-runder forvandlet slot til skrot og guld til sølv. I hvert fald, som det ser ud inden sidste spillerunde, hvor FC Midtjylland er foran med to point.

For da Brøndby smed en sikker sejr i Horsens fredag aften, kastede de samtidig alle guldchancer over til konkurrenterne fra de midtjyske ulve, der nu selv kan afgøre det mod netop Horsens.

Sejren over Horsens ville have givet Brøndby muligheden for selv at afgøre det i årets sidste Superliga-kamp mod AaB på mandag, og derfor gjorde Kjartan Finnbogasons udligning til 2-2 dybt inde i overtid ondt. Meget ondt.

Brøndby-sportsdirektør Troels Bech var selv med på spillerhotellet i Horsens efter den store skuffelse. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

  Superligaen Efter Brøndby-ballade: Nu leder klubben efter de skyldige

- Der er ikke noget hemmeligt i, hvad der blev sagt, men det er en del af det allerinderste i en trup, og det behøver alle ikke at vide noget om. Men jeg kan sige, at folk var utrolig stille, og der var en følelse af tomhed. Opgaven for os i de kommende dage bliver at få rettet fokus frem mod, at der er et skud mere i bøssen. Vi har en kamp, vi skal vinde, for der er kun én ting, der vil være værre end det, der skete i fem minutter og femten sekunders overtid mod Horsens, og det er, hvis hverken Brøndby eller FC Midtjylland vinder den sidste kamp.

- Det er en meget speciel situation, I står i. Hvordan pokker griber man det an?

- Jeg har igennem 20 år som træner lært mig selv, at jeg som sportsdirektør ikke skal tale om trænerarbejdet. Jeg har respekt og tillid til den stab, vi har. Men det er selvfølgelig et spørgsmål om at holde sig det mulige for øje.

- Min funktion er at holde fokus på det lange perspektiv. Vi er kommet så tæt på – meget før tid i øvrigt – at vi er i stand til at kæmpe med om mesterskabet. Det er forfærdelig, forfærdelig ærgerligt, hvis det ikke lykkes. Det ændrer bare ikke noget i forhold til vores planlægning. Det ændrer ikke noget på de skridt, vi allerede har taget.

AC Horsens Spiller chokeret over Brøndby-ballade: Jeg er rystet

- Skulle vi nu vinde mesterskabet på mandag, så er det ikke de 40 sekunder på taburetten, der er det hele værd, men så er det at kunne kigge tilbage over skulderen og se det, vi gjorde sammen. Og det er jo faktisk så godt som det samme, ligegyldigt om vi vinder eller bliver nummer to. Det er det samme, vi skal kigge tilbage på. At vi har løftet os på meget kort tid fra at være en klub, man satte spørgsmålstegn ved, til at være en klub, mange har tillid til, er vigtigt.

- Det virkede til, at flere af fansene havde glemt netop dét mod Horsens. Hvordan forholder du dig til de fans, der reagerede kraftigt efter kampen?


- Som altid er det 99 procent af vores mange og passionerede fans, der leverede en fremragende kulisse og en fremragende afslutning efter kampen. Og så er der den der lille promille, der ikke kan håndtere de enorme følelsesudsving, der er i en kamp som mod Horsens. Det kan vi kun tage afstand fra. Når det er så sagt, er det ærgerligt, at det er de få tosser, der tager opmærksomheden væk fra de mange.

- I har været i en god position inden de sidste kampe. Udefra set kan det virke til, at tanken er tom. Hvad ser du af forklaring fra din stol? Gummiben, manglende rutine?

- Man kan kigge på det med den brille, man helst vil have på. Det er umuligt at forklare. Midtjylland vil gerne et male et billede om gummiben. Og tager man den brille på, kan alle jo holde øje med det. Jeg er ikke i stand til at lave en årsagsvurdering. Måske er det bare en del af fodboldens vilkår. Måske kan man kun forklare det med, at sådan kan det også gå.

Superligaen TV-hold måtte flygte: Kvinde behandlet på banen

- Men hvis du spørger mig, om de er trætte… Det kan jeg ikke afvise. Vi har satanedme spillet mange kampe med høj intensitet. Jeg kan bare se, at havde vi spillet normal overtid mod Horsens, havde vi stået som DM-favorit på mandag, og så var det en anden vinkel, vi kiggede på.

- Jeg kan ikke afvise, at det AOF-kursus, som de har nået at tage i sidste uge over i Herning om gummiben, har påvirket os, når vi nu rent faktisk taber point til sidst. Det kan jeg ikke afvise.

- Men hvis jeg får lov til at være lidt mere nøgtern, er der måske bare et årsagsforløb, der lyder på, at vi har fået et hold, der er bedre end de fleste, men ikke lige så gode som Midtjylland på dødbolde. Og når vi er inde i fem minutters overtid mod det fysisk stærkeste hold i ligaen, så kan der sgu godt komme ballade i feltet. Længere behøver den egentlig ikke at være.

184 kommentarer
Vis kommentarer