Brøndby brød sammen - matchbold til FCM

Brøndby smed 2-0 føring og guldet i hænderne på FC Midtjylland med 2-2 mod Horsens

Følg Fodbold
Følg Superligaen

HORSENS (Ekstra Bladet): Hvilket drama!

Brøndby smed sandsynligvis guldet i løbet af seks dramatiske minutter i Horsens.

En sikker 2-0 føring blev sat over styr og Brøndby må nu afgive førstepladsen til FC Midtjylland, der kan spille guldet hjem til Herning mandag ved at besejre Horsens.

Indskiftede Kjartan Finnbogason blev redningsmanden, da han scorede i kampens 89. minut og siden udlignede til 2-2 i femte tillægsminut af det dramatiske opgør, hvor Brøndby længe havde guldet i egne hænder.

Brøndby fik gummiben til sidst, da spillerne skulle stå for det mentale pres foran næsten 10.000 tilskuere i Horsens.

Brøndby-spillerne var helt forstenede og stod med tomme udtryk i ansigterne efter 2-0 føringen var smidt over styr og guldet nu er på vej væk fra Vestegnen.

Johan Larsson tog sig til hovedet og stirrede ud i luften med et tomt blik. Nedturen var et chok for Brøndby-spillerne.

Redninger i topklasse
Forskellen på de to hold var i lange perioder Frederik Rønnow. Han leverede redninger på internationalt topniveau. Én af dem var en redning, der fik minderne frem om det, Peter Schmeichel leverede i EM-finalen i 1992.

Det var tæt på en verdensklasse-refleks fra den tidligere Horsens-spiller, da Frederik Rønnow med dårligt udsyn dykkede ned og fik afværget afslutningen fra Mikkel Qvist.

Kort forinden havde Frederik Rønnow også vist, hvorfor Frankfurt har betalt i nærheden af 20 mio. kr. for ham. Det var i sandhed en mirakelredning han leverede på Rune Frantsens afslutningen fra kanten af feltet.

Endelig skal det også med, at Frederik Rønnow fuldstændig ofrede sig i en duel tæt under mål, da Simon Okosun var fri ved bageste stolpe.

Op i krogen
Brøndby sled i perioder med at kombinere sig gennem de to tætte kæder hos hjemmeholdet, der tydeligvis havde planlagt at lukke ned for Hany Mukhtar i mellemrummet mellem forsvar og midtbane.

Teemu Pukki fik en friløber, men kiksede afslutningen. Da Brøndby endelig bragte sig i front, kom det fra en helt uventet kant. Teemu Pukki spillede bolden ud af straffesparksfeltet, hvor Benedickt Röcker stoppede bolden med højrebenet og sparkede den op i krogen med venstrebenet fra tæt ved 25 meter.

Forårsmål nummer 17
Der gik kun ét minut og otte sekunder før bolden igen lå bag Marcus Bobjerg. Peter Nymann forsøgte i feltet at tackle Teemu Pukki med det resultat, at bolden sprang til Kamil Wilczek.

Og den slags chancer alene i feltet giver man ikke forårets profil. Polakken scorede mellem benene på Horsens-keeperen. Det var hans 17. scoring i foråret. De 12 er alene faldet i Superligaen.

Vanvid: Mareridtet vil forfølge Brøndby!

Efter FCK-koks: Nu er FCN tæt på bronzen

Hvad nu, Brøndby!? FCM lægger maksimalt pres med sejr i Parken

 

Stikpille fra FCM-boss: Brøndby har smidt et sikkert mesterskab væk

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+