Brøndby-fans: FCK er barnlige, smålige og latterlige

Brøndby-fans forstår ikke, hvorfor FCK vil have tomme pladser til kampen mod Brøndby og slår fast, at man I Brøndby klarer ekstra-fans langt bedre

Brøndby-fansene forstår ikke, at der bliver skåret i antallet af blågule billetter i Parken (Foto: Jakob Jørgensen)
Brøndby-fansene forstår ikke, at der bliver skåret i antallet af blågule billetter i Parken (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Når Brøndby 17. april gæster Parken for at møde FC København i Superligaen, så bliver det med blot 1903 fans i de blågules tilskuerafsnit, for FC København har valgt at skære gevaldigt i antallet af billetter til Brøndby.

- Det er barnligt, men i  bund og grund er vi ikke voldsomt overraskede. Da Brøndby valgte, at FCK kun kunne få vores udebaneafsnit og ikke hele endetribunen, så tænkte vi nok, at de ville krybe ned på det barnlige niveau og gøre det samme, siger næstformand i Brøndby Support, Sarah Agerklint, til Ekstra Bladet.

Hun forklarer dog, at der er væsentlig forskel på, hvorfor Brøndby skar i antallet af FCK-fans, og hvorfor FCK nu gør det samme med Brøndbys fans.

- Hvis FCK skulle have hele den nedre endetribune, så var Brøndby af sikkerhedsmæssige årsager nødt til at afspærre de øvre afsnit, så der ikke blev kastet noget ned i hovedet på FCK-fansene, siger Agerklint.

- På den måde har 20 procent af den samlede kapacitet været brugt på 2500 FCK-fans, der kun fylder otte procent af pladserne, siger Agerklint.

- Brøndby har skåret ned, for at få en bedre kulisse uden mange tomme pladser, og FCK laver nu tomme pladser helt bevidst, siger Agerklint.

- Havde det reelle udebaneafsnit været på de 1903 pladser, så havde det jo været sådan, og det kunne vi ikke klynke over, ligesom vi ikke kan klynke over antallet af billetter i Aalborg eller Aarhus, hvor vi også godt kunne bruge flere, siger Agerklint.

FCK skyder med skarpt på og uden for banen, men der bliver ikke mange Brøndby-fans, der ser det live næste gang (Foto: Jens Dresling)
FCK skyder med skarpt på og uden for banen, men der bliver ikke mange Brøndby-fans, der ser det live næste gang (Foto: Jens Dresling)

Strid om derby-billetter: For småligt, FCK!

FCK-boss: Ligeglad med pengene fra Brøndby-fans

Brøndby plejer at få tildelt 3400 billetter i Parken, og de har ikke været svære at sælge.

- Vi har som regel solgt vores udebaneafsnit på 20 minutter, og derudover plejer der at være stor interesse, siger Agerklint.

Brøndby-fansenes næstformand forventer, at de Brøndby-fans, der ikke får billetter, eventuelt vil mødes på barer og pubber rundt omkring i byen. Der er nemlig ikke mulighed for at snige sig ind på et neutralt afsnit til kampen.

- Der er ikke neutrale pladser i Parken som det eneste stadion i Danmark. Det betyder så, at en 10-årig dreng kan blive smidt ud af Parken for at klappe af Daniel Agger, siger Agerklint.

- Der er helt sikkert nogen, der vil afholde sig fra at komme på stadion, når de ikke kan være i sikkerhed på udebaneafsnittet, siger Agerklint.

Der plejer at være gang i den, når Brøndby og FCK mødes (Foto: Lars Poulsen)
Der plejer at være gang i den, når Brøndby og FCK mødes (Foto: Lars Poulsen)

Tak for sidst: FCK og Brøndby i bitter billetstrid

FCK: Derfor får Brøndby ikke flere billetter

Her bliver FCK-fan hypnotiseret til Brøndby-fan 

FCK-direktør Anders Hørsholt har fortalt, at man gerne undværer de 200.000 kroner fra Brøndby-fansene, og den retorik kalder Agerklint for 'brandærgerlig', og hun peger på, at hele den sag ikke gavner Brøndby-fansenes syn på FCK.

- Den måde man har udtalt sig på fra FC Københavns side gør jo ikke, at vi synes mere positivt om dem, siger Agerklint.

- Den mest udbredte holdning er 'hold kæft, hvor er de barnlige, smålige og latterlige', og 'vis nu lidt format og lad være med at gå ned på børnehave niveau' siger Agerklint.

Men hvis det havde været omvendt, havde I så ikke bare syntes, at det var fantastisk med hævn over for FCK?

- Det havde vi sikkert, og jeg kan også godt forstå de FCK-fans, der synes, at det her er alt for fedt. Der er nok mange Brøndby-fans, der havde reageret på samme måde, siger Agerklint.

- Men en ting er fans noget andet er ledelsen, siger Agerklint, der erkender, at hun som Brøndby-fan i øjeblikket nok ikke skal kritisere andre klubbers ledelser.

Generelt har hun dog oplevet meget smålighed fra FC København.

- Vores tifo-drenge har altid svært ved at få tilladt noget som helst i Parken, selvom vi ser FCK få lov til flere af de samme ting, siger Agerklint.

Hun har gjort det til sin sag, at udebanefans skal have lov til det samme i Brøndby, som klubbens egne fans har lov til.

Brøndby-fansene forstår ikke, at der bliver skåret i antallet af blågule billetter i Parken (Foto: Jakob Jørgensen)
Brøndby-fansene forstår ikke, at der bliver skåret i antallet af blågule billetter i Parken (Foto: Jakob Jørgensen)

AaB-fans til angreb på FCK

Brøndby og FCK ramt af nye fyrværkeri-bøder

Også i 2014 var der flotte tifoer i Parken mellem FCK og Brøndby:

Superliga-kampen i Parken mellem FC København og Brøndby spilles 17. april, men allerede 6. april skal Brøndby spille pokalsemifinale i Parken, hvis FCK slår Randers onsdag aften.

- Jeg forventer, at den kamp bliver en kopi med samme setup. Jeg tror ikke, at de tænker anderledes, fordi det er en pokalkamp, siger Agerklint.

FCK er jo åben for igen at tillade flere Brøndby-fans, hvis Brøndby åbner for flere FCK-fans. Vil I opfordre Brøndby IF til at åbne for flere FCK-fans?

- Nej, for det er helt håbløst, at vi vi skal spærre 20 procent af den samlede kapacitet, så de kan bruge otte procent af pladsern, men det havde da været fedt, vi havde haft plads til flere uden at give køb på 10 procent af kapaciteten, siger Agerklint.

- Og jeg vil så også sige, at Brøndbys sikkerhedsafdeling klarer det lidt mere elegant. Hvis der kommer flere FCK-fans ind, så bliver de eskorteret ned til en plads tæt på udebaneafsnittet, hvor Brøndby-fans i Parken bliver sparket ud af stadion, siger Agerklint.

Der har været talt om en regel om, at udebaneholdet skal have fem procent af billetterne. Ifølge Agerklint er det dog en UEFA-regel og ikke en Superliga-regel. Hun kender til, at der har været en gentleman-agreement om at skabe de bedste kulisser for fansene, men det får man ikke ved at have tomme pladser, og heller ikke ved at have fans på tribuner over modstandernes fans, som altid vil være et problem.

Det var der også problemer med til kampen mellem Sverige og Danmark.

- Den sidste idiot er jo ikke født. Danskerne blev overdænget med øl og mønter, siger Agerklint.

Derfor smed FCK unge knægte ud af Parken

Tilbage i 2008 smed FCK-fans romerlys på banen:

Og der har også været problemer med Brøndby-fans, der bombarderede Stephan Andersen med kasteskyts:

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+