Brøndby i stort comeback: Rødt kort efter slutfløjt

Hverken Allan Sousa eller Kamil Wilczek skulle have været målscorere i en højdramatisk Superligakamp i Vejle, der endte med fjerde Brøndby-sejr i træk

Danskeren Mikael Uhre, blev matchvinder da Brøndby gæstede Vejle. Foto: Ritzau Scanpix
Danskeren Mikael Uhre, blev matchvinder da Brøndby gæstede Vejle. Foto: Ritzau Scanpix

For Vejles Allan Sousa skulle aldrig have haft det frispark, der gav føringsmålet, og Brøndbys Kamil Wilczek skulle aldrig have været på banen, da han udlignede kort inde i anden halvleg. Men lad os bare slå fast, at dommer Peter Kjærsgaard ikke kommer til at mindes den sene søndagskamp med stolthed.

Allerede efter ti minutter fandt det dramatiske højdepunkt med Allan Sousa sted. I en nærkamp med Anthony Jung smed Vejle-esset sig uden der var megen kontakt. Peter Kjærsgaard fløjtede dog frispark lige uden for Brøndbys felt. Allan Sousa stillede selv op for at færdiggøre sin udåd mod gæsterne.

Det gjorde angriberen til gengæld på smukkeste vis, da brasilianeren kraftfuldt krøllede kuglen ind på undersiden af overliggeren, videre ned i jorden og op i netmaskerne. En sand frisparksperle.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

For at gøre ondt værre afbrød Allan Sousa sit tilbageløb i fejringen, vendte rundt og jublede ned mod Brøndbys fans. Ulovligt? Naaa. Provokerende? Helt sikkert. Allan Sousa var i øvrigt ikke færdig med at skubbe fair play prisen fra sig. Efter en halv time smed han sig pludselig på midten af banen.

Undskyldningen var, at han havde slået sig i en duel med Benedikt Röcker et minuts penge forinden. I den situation kom Sousa dog flyvende op, fordi han ikke fik frispark. Så det lignede mere, at Vejle-spillerne havde behov for en puster fra Brøndby-presset.

 

Ikke at hjemmeholdet blev blæst ud af banen. Overhovedet ikke. Det var en helt lige kampe, der var meget tempofyldt, intens og hårdt spillet. Ikke noget, Vejle har excelleret i tidligere denne sæson. På trods af den underholdende slagudveksling på grønsværen, var vi ikke vidner til noget chancehav i Nørreskoven. Der var dog masser andet at kigge på.

Blandt andet Kamil Wilczeks forsøg på at få Allan Sousa til at ligne ‘Årets Medmenneske’ med sin aktion kort inden pausen. Den polske målræv fandt sidste side i unodesbogen frem og hoppede med fuld kraft og fuldt overlæg ind i Kemir Memijas kæbe med albuen forrest. Det var grimt at se på, men Brøndby-angriberen slap ganske uforståeligt med en advarsel.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Det kunne Brøndby-lejren prise sig lykkelig for et par minutter inde i anden halvleg, da Kamil Wilczek dukkede op og snittede udligningen i kassen for gæsterne efter et Hany Mukhtar-frispark passerede hele vejen gennem feltet.  Dermed var der to ‘forbrydere’ på måltavlen.

Alexander Zorniger satsede i øvrigt dansk i pausen, da han smed Mikael Uhre ind i stedet for Besar Halimi, der traf en byge af dårlige beslutninger i første akt. Selv om Uhre ikke er ‘opfostret’ i Masterclass, så gjorde han god figur for de spillere, der har et rødbedefarvet pas.

Efter en lille time satte han sidste berøring på Brøndbys føringsmål, der i øvrigt fikst blev igangsat af landsmanden Lasse Vigen. Han fandt Johan Larsson, der millimeter-præcist smaskede læderet lige ind i synet på en fremadstormende Uhre.

Så havde Vejle igen-igen smidt en føring mod ‘en af de store’, da man tidligere har lavet samme stunt hjemme mod både FCM og FCK. Dermed er oprykkerne stadig fanget i Superliga-bunden med Vendsyssel og Hobro.

I øvrigt blev det i kampens overtid afgjort, at Allan Sousa IKKE vinder ‘Årets Medmenneske’. Her fik han først en advarsel for film i straffesparksfeltet og siden et rødt kort, da han brokkede sig over, Peter Kjærsgaard fløjtede af til tiden. Den kendelse ramte dommeren lige i røven.

Se frisparksperlen her:

 

Se også: Hva' fan? Står med røven bar efter sen udligning
Se også: Chokeret over Brøndby: - Det er ledernes ansvar

1 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
2 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
3 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
4 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
5 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
6 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
7 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
8 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
9 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
10 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
11 af 12 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
12 af 12 Danskeren Mikael Uhre, blev matchvinder da Brøndby gæstede Vejle. Foto: Ritzau Scanpix
213 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere