Brøndby-ikons nedtur: Har mistet millioner

Johan Elmanders skønhedseventyr uden for banen har foreløbig givet stort underskud

TV: Hvem er de bedste Brøndby-spillere nogensinde - Frimann udpeger sin top-fem

Han var den helt store spiller, da Brøndby vandt deres seneste mesterskab tilbage i 2005, men returen til Vestegnen fra sommeren 2014 og frem til i sommer levede ikke op til forventningerne.

Nu er 35-årige Johan Elmander tilbage i Sverige og på kontrakt i Örgryte fra næstbedste række, og uden for banen går det også ned ad bakke for den svenske stjerne med strålende fortid i Bolton, Toulouse og Galatasaray.

Han og fruen Amanda har tabt store penge i skønhedsbranchen, hvor de har firmaet Skönhetsfabriken Göteborg AB. På seks år har de tabt 25,3 millioner svenske kroner - svarende til 19,9 millioner danske kroner.

Da den svenske fodboldstjerne var med til at starte firmaet op i 2012, der var forventningerne ellers store.

- Vores koncept er unikt, så vidt vi ved. Vi fokuserer på individ-tilpassede behandlinger. Hos os køber man tid, og derefter skaber vi behandlinger sammen med kunderne, sagde Johan Elmander inden opstarten til Idrottens Affärer.

- At læse en behandlingsmenu kræver ofte stor viden både om produkter og sig selv. Generelt har folk ikke den viden, men vi tror, at vi kan få flere til at føle sig velkomne og komfortable, hvis vi fjerner disse krav, sagde Elmander.

Superligaen - 17. feb. 2017 - kl. 14:26 Forstå Superligaen på to minutter: Sådan afgøres det hele i foråret

Se også: Trods Brøndby-boykot: Så mange billetter er solgt til københavner-derby

Johan Elmander i Brøndby-trøjen. Foto: Jens Dresling
Johan Elmander i Brøndby-trøjen. Foto: Jens Dresling

Se også: Djurgården vil genskabe stjerne-trio med Elmander

Se også: Fortryder Brøndby-skifte: Skulle have valgt FCK

Første år bød på et minus på 157.000 kroner, og de efterfølgende år fra 2012 til 2015 bød på årlige tab på mellem 3,9 millioner og 4,7 millioner danske kroner - svarende til 314.000 kroner om måneden.

Nu forventer det svenske par, at der skal kastes yderligere kapital i firmaet, hvis Skönhetsfabriken skal leve videre, og så har man intensiveret processen med at finde nye finansielle løsninger.

- Vi har også underskud i 2016, hvor vi har lavet store investeringer i vores hjemmeside og har fået et nyt bookingsystem, siger konen Amanda Elmander til Expressen.

Løn og lokale-leje er store omkostninger, men Elmander-parret fortryder ikke, at de gik ind i skønhedsbranchen.

- Nej, jeg tror, at vi kommer til at se en øget efterspørgsel i denne her branche, siger Amanda Elmander.

Johan Elmander nåede 85 landskampe og 20 mål for Sverige og har repræsenteret Brøndby 106 gange og lavet 28 mål. Det seneste halve år har han været spærret for spilletid, da kontrakten blev indgået for sent, men nu er han klar til at spille for Göteborg-klubben Örgryte i den næstbedste svenske række, hvor første kamp er 3. april mod Varbergs BoIS.

Elmanders første periode i Brøndby var langt bedre end den anden. Foto: Lars Poulsen
Elmanders første periode i Brøndby var langt bedre end den anden. Foto: Lars Poulsen

Husker I, da Per Nielsen slagtede Grønkjær:

 

En af Superliga-historiens største profiler gennem tiden, Johan Elmander, er tilbage i Brøndby (Foto: Klavs Bo CHristensen) Sport og Spil Elmander: Selv om jeg er 33, er jeg ikke mæt eller tilfreds

Brøndby vil gerne forlænge med Daniel Agger, der menes at få i omegnen af 450.000 kr. om måneden. Det er mere tvivlsomt med de fem øvrige, der har kontraktudløb om blot  to måneder. (Foto: Lars Krabbe) Sport og Spil Brøndby-profilers løn afsløret: En million lønkroner i spil til sommer

Det plejer at være hedt, når Brøndby og FCK mødes. Onsdag tørner titanerne sammen igen - den første af tre kampe inden for to uger. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Hvor mange Brøndby-spillere ville Ståle kunne bruge?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen