Brøndby jubler: Så vigtigt som at slå FCK

Efter fire clean sheets i træk er Brøndby ved at gøre sig til favoritter til bronzen

Brøndby vandt i Haderslev og jubler efter sejren (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby vandt i Haderslev og jubler efter sejren (Foto: Lars Poulsen)

Fire års helvede i grænselandet er ovre for Brøndby. Med 1-0 sejren i Haderslev hentede de blå-gule den første sejr på de kanter siden 2011.

Og dermed fik Thomas Franks drenge ram på et af de større traumer i klubbens nyere historier.

De fleste Brøndby-fans husker nok stadig, hvordan det gik da holdet sidst var forbi i starten af marts. Trods pauseføring kunne Brøndby ikke holde fast - og på vejen ud af pokalen endte først Dario Dumic og siden Christian Nørgaard at få røde kort.

Se også: TV: Se Brøndby på bronzekurs

I aften var det som om Brøndby-holdet var opsat på at bevise, at de gamle dyder med en solid, hårdt kæmpende enhed ikke er glemt.

Og selv om det lød svulstigt, da Thomas Frank begyndte at skrue op for retorikken efter slutfløjtet, så var der også bund i hans betragtninger.

- En sejr i Sønderjyske under de her forhold er noget helt specielt. Og kan vi vinde her, så har det lige så stor betydning som at slå FC København. Når jeg tænker på, hvad det kommer til at give af boost for os og tilhængerne inden de sidste kampe..., sagde Thomas Frank, mens hans øjne strålede.

Thomas Frank blev våd i Haderslev, men han er nok ligeglad efter tre point mere på kontoen (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Frank blev våd i Haderslev, men han er nok ligeglad efter tre point mere på kontoen (Foto: Lars Poulsen)
 

- Jeg synes i hvert fald at snakken om et udebane-kompleks må være lukket, mente han og hæftede sig ved, at sejren blev sikret ude holdets tre store ledere: Daniel Agger, Johan Elmander og Thomas Kahlenberg.

Michael Laudrup vandt søndag mesterskabet i Qatar (Foto: AP) Intl. fodbold - 12. apr. 2015 - kl. 19:17 Første guld i 10 år: Laudrup i stor triumf

I lighed med pokalkampen, så tog Brøndby en føring med i kabinen. Men trods fraværet af så vigtige navne var indsatsen til gengæld i anden halvleg klasser over, hvad der blev leveret i pokal-kampen.

Og det blev i praksis symboliseret ved skurkene fra sidst - Dario Dumic og Christian Nørgaard, der blev stærkere og stærkere som kampen skred frem.

Brøndby har nu spillet fire kampen i træk uden at lukke mål ind... næste gang kigger sæsonens helt store skræk, Hobro, forbi Brøndby.

Se Hradecky levere mirakler på stregen for Brøndby:

45 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere