Brøndby-juvel og FCK-hit i hård kamp: Han er Superligaens bedste

Hany Mukhtar og Viktor Fischer er ifølge Ekstra Bladets ekspertkommentator Stig Tøfting Superligaens berdste lige nu, og plæneklipperen er særligt begejstret over tyske Mukhtars seneste præstationer i gult

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Hvem er Superligaens bedste spiller?

Havde man stillet spørgsmålet på Brøndby Stadion søndag aften, var der næppe tvivl om, hvad der var blevet svaret: Hany Mukhtar.

Og havde man stillet det nogle dage tidligere i Herning, var udfaldet næppe blevet anderledes.

Den tyske kreatør har været brandvarm i vinterkulden, og han var stjernen i det stærke Brøndby-kollektiv, da klubben fra Vestegnen fortsatte kursen mod guldet med en 2-1-sejr over OB.

Naturligvis kårede tilhængerne ham til kampens spiller, og oppe på kommentatorpladserne var Ekstra Bladets ekspertkommentator Stig Tøfting helt enig.

- Det er Mukhtar, der gør forskellen. Der er ikke noget at sige til, at Alexander Zorniger holdt fast i ham i den periode, hvor han ikke var helt oppe og ringe.

- Det var det rigtige at gøre, for holdet er bygget op omkring Mukhtar, og når der skete noget mod OB, var han involveret med sidste eller næstsidste fod, siger Stig Tøfting, der kommenterede opgøret for 3+.

Den afgørende spiller
Den 22-årige tysker startede sæsonen uden at gøre det helt store væsen af sig. Først i oktober fik han scoret, men siden er det gået stærkt. Målet mod fynboerne var hans ottende, og han er også noteret for otte assist i denne Superliga-sæson.

- Han er tilbage på det niveau, som han var på, da Brøndby købte ham fri.

- Mod OB var det langt hen ad vejen en helstøbt holdindsats, men det var Mukhtar, der igen var den afgørende spiller, siger Stig Tøfting, der ligesom Brøndby-tilhængerne er tilbøjelig til at sige Mukhtar, når han bliver afkrævet svar på, hvem der er Superligaens bedste spiller lige nu:

- Han kæmper med Viktor Fischer om at være den bedste. Fischer har kun været her i kort tid, men vi har allerede se, hvad han kan.

- Mukhtar har vist det i en længere periode og spillet på et meget højt niveau i 2018.

20 mio. kr. købet Viktor Fischer er startet glimrende i FCK. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018
20 mio. kr. købet Viktor Fischer er startet glimrende i FCK. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018

Den tidligere Hertha-spiller har kontrakt frem til sommeren 2021, men så længe bliver han ikke.

For som Brøndby-anfører Johan Larsson konstaterede efter OB-kampen, er Mukhtar for god til Superligaen, og et sommersalg virker realistisk.

- Han har uden tvivl kvaliteterne, men prisen er det essentielle. Hvis Brøndby bliver danske mestre, så vil det være stor interesse for deres spillere – og også større end hvis de ikke gør, siger Stig Tøfting, der forudser en sommer med udfordringerne på Vestegnen:

- De kommer til at sælge Rønnow og måske også Mukhtar. Pukki kan også smutte, så det handler om at finde balancen og få sagt farvel til nogle, men ikke for mange på samme tid.

-  De kan kigge mod FCK, som på det seneste har sagt farvel til mange gode spillere. De troede, at de i god tid fik hentet afløserne ind, men som vi har set, er det ikke bare lige til at erstatte den kvalitet, der forsvinder.  

Men foreløbig kan Brøndby-tilhængerne glæde sig over, at Hany Mukhtar stadig løber rundt i den gule trøje og fornøjer dem.

Årets dribletur: Fischer tager røven på tre

Han er for god til Superligaen: Det bedste jeg har set

TV-værter knækker sammen af grin over Tøfting

Her er pigerne i hans liv: Zorniger har allerede scoret guldet

Hvem er Superligaens bedste spiller lige nu?

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+