Brøndby kræver handling med forhadt instans

Brøndbys direktør, Jesper Jørgensen, er helt uforstående overfor, at en arbejdsgruppe ikke finder anledning til ændringer hos Disciplinærinstansen efter ét års arbejde

Jesper Jørgensen, direktør i brøndby, forstår slet ikke, hvorfor der ikke sker forandringer i Disciplinærinstansen. Nu vil han på vegne af Brøndby kontakte DBU. Foto: Linda Johansen.
Jesper Jørgensen, direktør i brøndby, forstår slet ikke, hvorfor der ikke sker forandringer i Disciplinærinstansen. Nu vil han på vegne af Brøndby kontakte DBU. Foto: Linda Johansen.

I Brøndby undrer man sig, hvis der ikke er udsigt til forandringer i måden som fodboldens Disciplinærinstans arbejder på.

Fodboldflagskibet fra Vestegnen er bestemt ikke tilfreds med udsigterne til stilstand efter konklusionerne, der ventes fra den nedsatte arbejdsgruppe.

Signalerne fra arbejdsgruppen er ikke til at tage fejl af. Her går det godt. Intet skal forandres. Sådan lyder konklusionen groft sagt efter ét års udvalgsarbejde.

DBU-boss ville ændre forhadt fodboldinstans - men INTET sker

Den arbejdsgruppe, der har været nedsat, består blandt andre af to medlemmer - formand Jens Hjortskov og Jesper Hansen fra OB - der også er medlemmer af Disciplinærinstansen. Det vil altså sige, at Disciplinærinstansens medlemmer har været med til at undersøge sig selv.

Brøndbys direktør, Jesper Jørgensen, er stærkt kritisk overfor måden, som sagerne i dag behandles på hos instansen.

- I har ønsket ændringer i Disciplinærinstansen. Nu tyder alt på, at en arbejdsgruppe har anbefalet, at intet skal ændres, fordi det går så godt i udvalget. Hvad tænker I om det?

 - Vi har ikke set arbejdsgruppens anbefaling, men umiddelbart undrer vi os mildest talt, hvis der ingen forbedringer kan findes, siger Jesper Jørgensen.

- Hvilke ændringer er nødvendige for udvalgets fremtidige arbejde?

- Vi efterlyser først og fremmest mere gennemsigtighed og en tydelig og ensartet proces i forhold til, hvilke sager der tages op, og hvilke der ikke tages op, samt en større ensretning af Disciplinærinstansens karantænedomme. Der også bør kigges på sager, som omhandler fans. Kan der i højere grad end i dag tages højde for tiltag, som klubberne laver for at undgå overtrædelser af stadionreglementet? spørger Jesper Jørgensen.

- Hvad vil I gøre som klub?

- Vi vil i første omgang tage fat i DBU og bede om indsigt i arbejdsgruppens arbejde og anbefaling, så vi kan få et billede af, hvad den baserer sine anbefalinger på, fastslår han.

To års stilstand

Der er ikke sket meget, når det handler om mulige forandringer hos Disciplinærinstansen. DBU’s formand, Jesper Møller, tog initiativet for snart to år siden. Endnu har arbejdet ikke resulteret i en færdig konklusion.

Forår 2017: DBU-formand Jesper Møller gør flere steder opmærksom på, han Disciplinærinstansen efter hans mening ikke fungerer optimalt.

24. maj 2017: Jesper Møller bliver mere konkret og udtaler til Ekstra Bladet, at det er tid til et serviceeftersyn af Disciplinærinstansen, hvor man samtidig skal se på udvalgets sammensætning. Formanden nævner konkret, han ønsker en tidligere topdommer i udvalget.

Sommeren 2017: På DBU’s hjemmeside kan man læse, at det ikke er holdbart, at der gives bøder til klubber efter kampe i Superligaen, men ikke når det handler om finalen i DBU Pokalen. Det skal være muligt at sanktionere både klubber og kampansvarlige.

Meldingen kommer efter urolighederne til pokalfinalen mellem Brøndby og FCK. Hverken Brøndby, FCK eller DBU fik bøder, fordi der ikke var hjemmel i regelsættet til at sanktionere de kampansvarlige – DBU.

Oktober 2017: DBU nedsætter en arbejdsgruppe, der skal se på mulige ændringer af Disciplinærinstansens sammensætning og samtidig komme med forslag, som kan forbedre sagsbehandlingen, minimere interessekonflikter og underbygge de dømmende instansers uafhængighed af DBU.

Arbejdsgruppen skal i løbet af første halvår af 2018 komme med anbefalinger til DBU’s bestyrelse. Arbejdsgruppen består af Jens Hjortskov (formand for Disciplinærinstansen), Peter Rønnow (advokat), Peter Ebbesen (turneringsansvarlig), Lars Kühnel (Hobro) samt Jesper Hansen (OB)

November 2018: DBU’s bestyrelse orienteres om arbejdsgruppens arbejde. Det bliver aftalt, at formand Jesper Møller og næstformand Thomas Christensen snarest skal tage initiativ til et fysisk møde med arbejdsgruppen.

Februar 2019: Jesper Møller og Thomas Christensen har endnu ikke afholdt mødet. Men formanden vil - i løbet af de næste par måneder - tage initiativ til et møde med arbejdsgruppen for at få en orientering om, hvilke idéer arbejdsgruppen har til mulige forandringer af Disciplinærinstansen.

Det skriger til himlen

Kaos i danskerklub: Ny drastisk ændring

Presset hviler nu på Brøndby

Solbakken efter ny diskussion: - Så må de slås om det!