Brøndby-profil om nedtur: - Det gør stadig ondt at tale om det

- Det gør stadig ondt at tale om det. Mit hoved vil ikke acceptere, at jeg ikke skulle vinde et mesterskab med Brøndby, siger Kasper Fisker

Teemu Pukki , Benedikt Röcker og Frederik Rønnow (liggende) kan ikke fatte, at Brøndby på få minutter netop har smidt en 2-0 føring - og et mesterskab. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Teemu Pukki , Benedikt Röcker og Frederik Rønnow (liggende) kan ikke fatte, at Brøndby på få minutter netop har smidt en 2-0 føring - og et mesterskab. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Brøndby-profil slemt skadet: Rammer hele familien

Kasper Fisker kalder det ’mesterskabssæsonen’, selv om alt gik galt den forfærdelige fredag i Horsens, da Kjartan Finnbogason med to sene scoringer destruerede Brøndbys march mod guldet.

- Det nager stadig væk rigtigt meget. Jeg kan ikke acceptere i mit hoved, at jeg ikke skulle vinde et mesterskab med Brøndby, siger Kasper Fisker.

- Nede i Horsens spiller jeg på nær de sidste seks minutter. Vi fører stadig 2-0, da jeg bliver taget ud. Jeg husker det tydeligt: Jeg tænker: Fuck hvor fedt, nu skal vi bare køre den hjem mod AaB i den sidste hjemmekamp, fortæller Kasper Fisker.

Minuttet efter reducerer Horsens til 1-2.

- Jeg tænker bare: Det er løgn. Det sker ikke… Jeg bliver taget ud i det 88. minut, vi fører 2-0 og jeg tænker, at nu skal vi bare vinde på mandag, så er vi danmarksmestre. Allerede der tænker jeg kun på den kamp, jeg spiser en banan og får kompression på benene. Så reducerer de. Jeg lægger mig ned ved siden af bænken, lukker øjnene. Nu gider jeg ikke se resten, fortæller Kasper Fisker.

- En fra staben sidder på stol ved siden af. Han ser mig, og da vi til sidst har bolden oppe i deres ende siger han: Du kan godt rejse dig, Kasper! Nu er den hjemme. Så jeg rejser mig og kigger – og 30 sekunder senere udligner de…

- Jeg har dårlig samvittighed over, at jeg rejste mig op og kiggede. Hvis jeg ikke havde gjort det, var det ikke sket! Han følte også, han havde jinxet den og havde dårlig samvittighed over for mig. Bagefter ... Hele aftenen bagefter på hotellet… Det er det værste, jeg nogen sinde har oplevet. Det var helt vanvittigt.

Stephanie og Kasper Fisker hjemme i lejligheden på Amager. Kasper Fisker samler på rom - uden at drikke ret meget af det selv. Parret nåede lige akkurat at indfri drømmen om at besøge Cuba, inden Fidel Castro døde. Foto: Lars Poulsen
Stephanie og Kasper Fisker hjemme i lejligheden på Amager. Kasper Fisker samler på rom - uden at drikke ret meget af det selv. Parret nåede lige akkurat at indfri drømmen om at besøge Cuba, inden Fidel Castro døde. Foto: Lars Poulsen
 

Kasper Fisker husker alt for godt parløbet med FC Midtjylland i foråret 2018.

- Vi vandt om søndagen og spillede drømmefodbold, FCM spillede om mandagen, og man tænkte: Hold kæft hvor er de ringe! De var konstant bagud 0-1 og vandt 2-1 hver gang. Man tænkte: Nu taber de, og det gjorde de bare ikke. Det lyder bittert, men det var os, der spillede fantastisk.

Korsbåndsskadede spillere arbejder langt hårdere end deres raske kolleger, og jobbet er langt fra det sjoveste i de ni måneder, det tager. Foto: Lars Poulsen
Korsbåndsskadede spillere arbejder langt hårdere end deres raske kolleger, og jobbet er langt fra det sjoveste i de ni måneder, det tager. Foto: Lars Poulsen
 

Dagene og ugerne efter – hele sommeren – var hæslig.  

- Jeg fyldte 30 dagen efter AaB-kampen. Jamen… Hele den sommer var forfærdelig. Vi tog til Jylland om tirsdagen og sad på færgen med min mor og andre familiemedlemmer. Jeg havde jo sikret mig 50 billetter til den kamp, hvor vi skulle kåres som danske mestre… Børnene var glade, men bortset fra dem var stemningen som til en begravelse.

- Der var ingen, der talte fodbold med mig i de dage. Der var forståelse. Min fødselsdag blev aldrig fejret. Den var arrangeret, men det endte med, at vi fejrede Elvas toårs fødselsdag i stedet. Sommerferien var jo bestilt, og det hjalp at komme væk fra Danmark og ud på en lille græsk ø. Men det gør stadig ondt at tale om det.

Hvad er det med dig og Brøndby?

- Det er fortællingen om sammenhold, fællesskab, forening, arbejderklub – det er lige mig. Fællesskabet med fans, Danmarks største klub. Derfor jeg siger ja til dig. Jeg kan godt lide at fortælle en god historie, som jeg er en del af. Når man spiller i Brøndby, er man i orkanens øje. Det er en fed følelse.

Søvnløs Brøndby-profil skal opereres igen i eftermiddag

FC Nordsjælland-modellen

 

1

De unge og uerfarne spillere, der rykkes op fra egne rækker

Det er typisk de lavest lønnede spillere, der først skal bevise noget, før de får en ny kontrakt. Her befinder spillere som Jesper Lindstrøm, Peter Bjur, Morten Frendrup, Andreas Bruus, Mads Hermansen og Anton Skipper sig.

2

De spillere, der har etableret sig i Superligatruppen. Her kan også indgå talentfulde spillere, som hentes udefra

I denne gruppe vil spillere som Mikael Uhre, Tobias Børkeeiet, Michael Tørnes og Joel Kabongo typisk høre til.

 

3

De etablerede spillere, der typisk har flere end 50 kampe på højeste niveau

Det er lige nu gruppen, der er overbefolket i Brøndby-truppen. En spiller som Johan Larsson kan man roligt sige er rykket ned fra øverste kategori, fordi han vendte hjem efter mislykket ophold og derved har mistet status. 
 

Her ser man blandt andre også spillere som Sigurd Rosted, Hjörtur Hermannsson, Josip Radosevic, Kevin Mensah, Lasse Vigen, Kasper Fisker, Jens Martin Gammelby, Marvin Schwäbe og Ante Erceg.

 

4

Stjernerne og de største salgsemner

De største stjerner, dem der tjener mest, samt de spillere der kan indbringe mest ved et forestående salg, befinder sig øverst i hierarkiet.
 

Kamil Wilczek er som anfører og topscorer selvskreven her, selv om hans salgsværdi ikke er særlig høj. Dominik Kaiser er naturlig her, fordi han har en meget høj status i truppen qua sine præstationer. Men hans salgsværdig er meget lille, fordi han fylder 32 næste gang. Med i den her kategori kan også være spillere som: Simon Tibbling, Simon Hedlund og Andreas Maxsø.

Kongen af Brøndby: Mest magtfulde siden Bjerregaard

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind