Brøndby Supporters Trust jubler: Sundt tegn

Brøndbys bestyrelse vil sløjfe muligheden for at aflønne sig selv med aktier til lavpris - de såkaldte warrants - en løsning Aldo Petersen indførte som formand

Brøndby-fans jubler over, Brøndby-bestyrelsens beslutning (Foto: Jakob Jørgensen)
Brøndby-fans jubler over, Brøndby-bestyrelsens beslutning (Foto: Jakob Jørgensen)

Da Aldo Petersen som bestyrelsesformand for Brøndby IF i 2013 indførte at kunne uddele op mod 12 millioner af de såkaldte Warrants til bestyrelse, direktion og medarbejdere skete det under kritik fra flere sponsorer og ikke mindst fra Brøndby Supporters Trust, der stillede spørgsmål ved incitamentet i at aflønne bestyrelsen på denne måde

Kort fortalt giver warrants mulighed for at købe aktier til en lav pris, som med stor sikkerhed kan indløses med en god fortjeneste i fremtiden.

Af medarbejdere har Træner Thomas Frank har fået tildelt warrants som det er tilfældet med blandt andre sportsdirektør Per Rud, daværende direktør Tommy Håkansson og nuværende direktør Jesper Jørgensen, mens også spillere som Thomas Kahlenberg og Daniel Agger fra spillertruppen har fået en bid af muligheden for de billige aktier.

Se også: Jubel i Brøndby: Ny bane er tidlig julegave

I forbindelse med den nyligt udsendte årsrapport fra Brøndby IF fremgår det, at bestyrelsen nu har i sinde at sløjfe muligheden for warrants-aflønning til bestyrelsesmedlemmer, hvilket også fremgår af dagsordenen for den kommende generalforsamling i april.

I stedet skal det i fremtiden være fortsat stadig være muligt at uddele warrants til direktion og andre ansatte.

Forslaget om at droppe warrants-muligheden til bestyrelsesmedlemmer vækker jubel hos Brøndby Supporters Trust.

- Det glæder os, at bestyrelsen tager dette skridt, og vi ser det som en del af den oprydning, der har været i gang i forhold til tidligere tider, siger bestyrelsesmedlem Frederik Nielsen fra Brøndby Supporters Trust til tipsbladet.dk

Se også: Franks forløsning: - Fra nu af buldrer vi derudaf

- Det her fjerner det incitament, der kunne ligge i at ville pumpe selskabet for så at trække sig ud med gevinst.

- Vi opfatter det som et sundt tegn fra den siddende bestyrelse, der handler noget mere konservativt i forhold til at vælge det lange seje træk, der er nødvendigt til for at genrejse Brøndby.

Det fremsatte forslag om ændringer omkring warrants-tildelingen ventes vedtaget på den ordinære generalforsamling tirsdag 14. april.

36 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere