Annonce:
Annonce:

1-2-3-4-5-6-7-8: Rødt kort, kontroversielle kasser og hattrick-helt

Den nye mand på Vestegnen skulle kun bruge en halvleg på at score tre gange og lægge op til en scoring, da Brøndby vandt 5-3 over Lyngby trods fæle forsvarskoks

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

SE ALLE OTTE MÅL I TV-PLAYEREN OVER ARTIKLEN
BRØNDBY (Ekstra Bladet): Panathinaikos havde sendt ingen ringere end sin skandinaviske scout med det forbløffende efternavn Diamantopoulos ud på den strabadserende tur i skybrud og efterfølgende bankende solskin på Brøndby Stadion.

Han vender i hvert fald ikke hjem til Athen med meldinger om, at det er en kommende straffesparkskytte, den græske storklub formentlig er i færd med at købe ud af Vestegnen…

Til gengæld kan han uden at lyve fortælle, at der eddermame er gang i løjerne, når de blågule inviterer til fest i egen hule. Fra den første ’amerikanske’ langbold i retning af modstanderne – og så er vi i gang…

Annonce:

Han kan også berette om en Lasse Vigen, der i den grad tog hovedrollen i sine 45 minutter på banen: Tre kasser og en assist er sgu ret godkendt, og så vandt Brøndby alligevel 5-3 i målorgie og rødt drama.

doc6w130fnh2n8wcin3843.jpg
Når hjemmeholdet diverterer i forsvarskoks af dimensioner, skal det blive lystigt i folkets teater. Frederik Rønnow startede med at sende en blød aflevering i retning af Christian Nørgaard på kanten af eget felt efter et minut, dagens unge Brøndby-anfører fik aldrig fat i den hasarderede aflevering, og i stedet kastede den store og energiske Lyngby-slugger Kim Ojo sig ind i en tackling, der efterlod affaldet hos Bror Blume – og bum: 1-0 til gæsterne efter et minut og 12 sekunder!

Blume til 0-1:

To minutter senere var Teemu Pukki så helt blank i højre side af målfeltet, men finnen tøvede så længe, mens han formentlig funderede over, om han skulle score indenom, udenom eller over keeper Andreas Larsen, at afslutningen i stedet endte midt i alting og ingenting. Rent fysisk på kroppen af Lyngby-målmanden – og faren så drevet over i første omgang.

Annonce:

Men Lasse Fosgaard rev under det efterfølgende hjørnespark Christian Nørgaard omkuld i feltet. Straffe! Og Pukki på pletten fra 11 meter ned mod Sydsiden og de fans, der 21 minutter før kampstart kaldte, kaldte og kaldet på topscoreren og fik det, de ville have: En solid saven arm til hilsen fra finnen.

Selve sparket fejlede sådan set ikke andet, end at Andreas Larsen dygtigt gik til den helt rigtige side og med højrelabben kunne redde Pukkis forsøg – blot for at se riposten gå til Jan Kliment, der med venstreskøjten hakkede kuglen ind til 1-1.

Se Kliments kasse her:

Da var der spillet fire minutter og 13 sekunder, og kampen var ligesom i gang…

Lyngby var yderst sjældne gæster på Brøndbys banehalvdel, og Teemu Pukki havde yderligere et par forsøg i det, der kan vise sig at være afskedskampen – hvis Brøndby og Panathinaikos kan enes om en pris på den ellers normalt så træfsikre finne.

Annonce:

Halvlegens Lyngby-makker i skyhøj sovs: 27-årige Andreas Larsen i målet, der havde flere fine parader og én kæmpestor, da han fik en løs højre arm og hånd på Teemu Pukkis afslutning efter et kækt og smart udført Brøndby-hjørnespark.

Og så gjorde Kim Ojo så nok engang det, han åbenbart gør så godt. Overfaldt Brøndbys ’overfalds-fodbold’ med Vestegn-metoder, da Paulus Arajuuri og Benedikt Röcker stod og kogte efter finnens glidende tackling. Den ene troede oplagt, den anden var in charge – men det var Ojo, der med en slalom-tur af den anden verden kunne krølle sig gennem resterne af det gule forsvar og bringe Lyngby i front 2-1 to minutter før pausen.

Ojo med fræk kasse:

Brøndby blev sendt til pausen med en gevaldig pibekoncert, og Alexander Zorniger flåede inden anden halvleg Benedikt Röcker og Hany Mukhtar ud og sendte anfører Johan Larsson ind som højre back og flyttede Hjörtur Hermannsson ind centralt.

Annonce:

Men det var ikke slut med dramaet. En vildt satset glidende tackling midt på banen udført af Lyngbys Mikkel Rygaard, der ramte Arajuuri hårdt, kostede det andet gule og dermed rødt kort – kort inde i anden halvleg. Det forhindrede nu ikke Kristioffer Larsen i at få en total friløber, som dog blev brændt på det skammeligste.

Og så faldt straffen! Indskiftede Lasse Vigen udnyttede Oliver Lunds tabte duel med Teemu Pukki og lobbede fornemt udligningen ind til hørbar jubel fra Sydsiden. 2-2 og en mand i overtal i 35 minutter… Det burde ikke kunne gå galt – og det gjorde det heller ikke.

Den nye dreng i klassen kan andet end lobbe. Lasse Vigen veg i hvert fald ikke tilbage for med et hårdt og præcist spark at sende kuglen under Andreas Larsen, da bolden efter en Kliment-duel landede lige for støvlespidserne. Bum – og 3-2 til forhånds-favoritterne, der altså overlevede at være kraftigt involveret i samtlige scoringer i kampen!

doc6w12thlo1aai745uhi3.jpg

Annonce:

SE ALLE OTTE MÅL I TV-PLAYEREN OVER ARTIKLEN

Men så fældede Arajuuri lige Jesper Christjansen en meter inde i feltet, og Jakob Kehlet pegede på pletten. Finnen følte sig i den grad som offer for århundredets justitsmord, men det var Casper Højer Nielsen fuldstændig kold overfor – og bankede udligningen ind i det 74. minut.

Var dramaet så forbi? Slet, slet ikke. Lasse Vigen var da ikke færdig med at brillere og sendte først en bold direkte ind i Besar Halimis sukkerfod et minut senere – og 4-3. Og headede så selv kuglen ind til 5-3, da han løb gennem et totalt passivt Lyngby-forsvar og ramte Kasper Fisker perfekte aflevering.

Så blev der brølet LASSE VIGEN, så det gjaldede under hvælvingerne.

Bare Diamantopoulos ikke har fået nye og fikse ideer under sine 90 minutter i Brøndby…

Lyngby udligner på straffe, men det var ikke nok til point:

Superliga-nedrykker åbner med chok-nederlag

Dansk EM-helt afslører: Jeg er bange for at heade

Superliga-trænernes egen dom: Her er de fire vigtigste ingredienser i vores sæson

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: