100 minutters drama i Brøndby: Målene haglede ind i storkamp

Brøndby sprudlede i perioder og kan ikke indhentes i sølvkampen – FCM i kæmpe krise på trods af to scoringer fra Paul Onuachu

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Mens Brøndby marcherer mod sølvet, får FC Midtjylland en lang og sej forårskamp for overhovedet at vinde medaljer. Mesterklubben, der vandt titlen 2015, er lige nu langt fra fordums styrke.

Midtjyderne kommer nu til at slås med både Lyngby, SønderjyskE og FC Nordsjælland om pladsen på medaljeskamlen.

Afstanden mellem Brøndby og FC Midtjylland er nu hele 17 point.

Brøndbys 3-2 sejr over FC Midtjylland var fortjent og et klart bevis på, at Brøndby er et stykke foran konkurrenterne fra Heden.

Brøndby burde have sikret sig sejren før pausen, hvor hjemmeholdet dominerede og trykkede gæsterne langt tilbage på banen.

Brøndby dominerede
Det lignede et straffespark, da Kamil Wilczek blev skubbet i ryggen og nedlagt i feltet på klodset vis af Filip Novak. Dommer Anders Poulsens fløjte var tavs. Men det slog ikke Brøndby ud af kurs.

Hjemmeholdet var tæt på at komme i front, da Johan Larsson skød fra distancen og Mikkel Andersen gav returbold. Siden sparkede Christian Nørgaard lige over mål, mens Mikkel Andersen på ny gav returbold på en afslutning fra Hany Mukhtar.

61468465.jpg 

Brøndby fik den første halvdel af første halvleg meget plads og havde nemt ved at sætte Hany Mukhtar i scene. Det virkede til gengæld langt mere tilfældigt, hvis FCM foretog sig. Det var svært at se, at der var en plan til, hvordan man skulle komme forbi det første pres fra hjemmeholdet.

Der skulle en tilfældighed til at bringe Brøndby i front. Hany Mukhtar sparkede frispark, fik bolden tilbage og ramte Lebogang Phiri på vejen, så Mikkel Andersen blev snydt i FCM-målet.

Kort efter fik gæsterne udlignet, da Paul Onuachu med et kort aftræk tordnede bolden op i nettaget uden chance for Frederik Rønnow.

Brøndby trykkede på
Til trods for, at ikke alt lykkes for hjemmeholdet, mistede spillerne på ingen måder modet efter pausen.

Anfører Johan Larsson scorer til 2-1 efter en situation, hvor Markus Halsti var tæt på at score selvmål. Siden var gæsterne tæt på at udligne, da Paul Onuachu pludselig stod helt fri fire meter fra mål. Men en refleksredning med foden af en velspillende Frederik Rønnow sørgede for, at Brøndby forsvarede føringen.

Christian Nørgaard scorede fra kanten af feltet på et velplaceret langskud, og så lignede det en kamp, der reelt var afgjort.

61468441.jpg

FCM var tæt på
Men man skal aldrig give Paul Onuachu for meget plads. Benedickt Röker dækkede slet ikke angriberen op, så han havde let ved at score på Jakob Poulsens frisparksbold.

FC Midtjylland fik ny energi efter scoringen og var i et par situationer tæt på at sikre sig point. Jonas Borring headede på overliggeren og gæsterne følte sig også snydt for et straffespark.

På tribunen var der stærkt bekymrede miner hos sportsdirektør Claus Steinlein og formand Rasmus Ankersen. Det er der også grund til. Jess Thorup og spillerne har resultatmæssigt ramt en elendig stime med blot én sejr i de seneste ni superligakampe.

Og der er grund til at tage krisen alvorligt, fordi FC Midtjylland i grundspillet kun fik beskedne seks point mod de øvrige mandskaber fra top-6.

Se alle kasserne i dramaet lige her:

Seks scoringer i bundgys: Forrygende AGF-comeback i Viborg

Superligaens slutspil: 1-2-3 gange 0-0

Droppet i Brøndby: Her scorer han drømmemål i La Liga

FCK-boykottet er total: Udefans nægter fortsat Parken