13 heftige derby-citater: Drilleri og had mellem FCK og Brøndby

Det går sjældent stille for sig, når FC København og Brøndby møder hinanden. Tipsbladet.dk har fundet en række gamle citater, der har fået rivaliseringen til at blusse

Rivaliseringen mellem Brøndby og FC København går mange år tilbage, og i tidens løb har der ofte været sendt stikpiller og provokationer mellem de to holds lejre. Andre gange har citaterne blevet ekstra farverige, når det har handlet om modstanderens klub.

I anledningen af søndagens derby bringer vi her et udpluk af nogle af de mindeværdige derby-citater fra årenes løb:

 

13 derby-citater, vi husker

 

Brøndby-spiller Riza Durmisi til tipsbladet.dk, 2015:

- Fordelen for os er, at vi har trofaste fans, der støtter os altid, hvor de har medløber-fans. Det er der nok ingen tvivl om. Det er bare ikke ondt ment, når jeg siger det: Det er sandheden, om man kan lide det eller ej.

- Når det går godt for dem, har de mange fans, men når det ikke går godt, har de ikke mange fans. Det er stik modsat af vores fans, der bakker os op under alle omstændigheder.

- De er der altid, og de vil være der for os. Se bare på den sæson, hvor vi var tæt på at rykke ned. Vores fans er fantastiske.

Durmisi sendte i fjor en stikpille til FCK, som han mener, har mange medløberfans. (Foto: Jens Dresling)
Durmisi sendte i fjor en stikpille til FCK, som han mener, har mange medløberfans. (Foto: Jens Dresling)
 

 

***


Daværende Brøndby-træner René Meulensteen, 2006:

- FC København har købt så mange højprofilerede spillede, men hvad formål tjener det? Hvad gavner det dansk fodbolds fremtid? Hvor skal de danske landsholdsspillere komme fra om 5-10 år, hvis det er kursen? Hvis Brøndby gik samme vej som FC København, ville dansk fodbold om 10 år være fucking miles away.

 

***

 

Daværende Brøndby-spiller Jes Høgh, 1994:

- I FC er der en del ungkarle. De holder sammen, er ofte i ugebladene i forbindelse med receptioner og får dermed ry for at leve i et high society-miljø. Sådan er det ikke hos os. Hovedparten har koner, kærester og børn. Vi er måske også et par år ældre i gennemsnit. Jeg understreger, at det er sådan, det ser ud på overfladen.

- Jeg kender de fleste af FC-spillerne, og vi har det fint sammen. Jeg ved, de er seriøse, men de har jo nogle personligheder, der tiltrækker den kulørte presses interesse.

 

***

 

Tidligere Brøndby-spiller Mike Jensen til den norske avis Adressa forud for en træningskamp mellem Rosenborg og FCK, 2013:

- Jeg hader FCK, selvfølgelig gør jeg det. Sådan har det altid været, og kampene mellem FCK og Brøndby er jo de største i Danmark. Samtidig er FCK som klub arrogante og overlegne. Klubben har høje tanker om sig selv.

TV: Se Mike Jensens afskedskamp mod FCK

***

 

Daværende FCK-spiller Christian Lønstrup efter at Brøndby vinder mesterskabet for snuden af FC København, 2002:

- Det er et kæmpe antiklimaks. Som at have sex uden at få udløsning.

 

***

 

FCK-leder Niels-Christian Holmstrøm til Tipsbladet i forbindelse med Brøndbys udmelding om nye ambitioner under Aldo Petersen, 2013:

- Vi hører retorikken fra Vestegnen, og selvom den indtil videre lyder mest som professor Tribini, så har vi også fået sportslige udfordringer fra FC Midtjylland og AaB. Vi lægger os ikke bare ned og tager to-tre mellemår. Vi vil beskytte vores brand og leve op til det, vi står for. Vi har længe drøftet ændring i vor strategi og nu er det tid at handle.

- Vi hilser i øvrigt konkurrencen velkommen. Det holder os skarpe.

- Men man kan ikke snakke sig til det. Selv ikke med en spindoktor, ham den samme, som Bjarne Riis havde, dengang han stadig sagde, at han aldrig havde testet positiv? Skal vi ikke bare lade den stå der.

FCK-bossen var ikke bleg for at revse Brøndby, da de i slutningen af 2013 meldte nye ambitiøse planer ud. (Foto: Per Folkver)
FCK-bossen var ikke bleg for at revse Brøndby, da de i slutningen af 2013 meldte nye ambitiøse planer ud. (Foto: Per Folkver)
 

***

 

Brøndby-spiller Patrick Da Silva lægger et billede af en tom Parken-tribune op på Instagram og kalder FCK for plastik, 2015:

 

***

 

Daværende Brøndby-spiller Morten 'Duncan' Rasmussen om sit skifte til Brøndby fra AGF, 2006:

- Jeg ville ikke være skiftet til FCK. Jeg er sikker på, at jeg kan udvikle mig mere som spiller i Brøndby. Fodboldmæssigt spiller Brøndby klart bedst. De er bedre med bolden, og jeg tror, at langt de fleste vil være enige med mig i, at Brøndby er noget sjovere at se på.

 

***

 

Daværende FCK-formand Flemming Østergaard om forskellen mellem FCK og Brøndby, 2008:

- Skal jeg nu drille Brøndbys nye direktør lidt, så kan jeg sige, at FCK er Danmarks bedste fodboldbrand. Hvis vi kigger på fans i Brøndby for ti år siden, så var det omkring 11.000, og det er det stadig.

Don Ø. har aldrig vadet i venner på Vestegnen. (Foto: Thomas Wilmann)
Don Ø. har aldrig vadet i venner på Vestegnen. (Foto: Thomas Wilmann)
 

 

***

 

FCK-spiller Mathias 'Zanka' Jørgensen til tipsbladet.dk, 2016:

- Det betyder så meget for klubben og fansene. Det er København, det handler om. Vi føler, at det er os, der er københavnere, og de er fra en eller anden provins. Det er sådan, det er i vores optik.

- Det er vigtigt at forstå, at jeg udtaler mig i vores og min optik, og jeg er sikker på, at der er andre, der har mange andre synspunkter. Det er de velkomne til at have, men det her er min personlige holdning, og den har jeg lige så meget ret til at have.

 

***

 

Daværende FCK-spiller Christian Lønstrup om kampene mod Brøndby, 2002:

- Det er sådanne kampe, man træner ekstra til. Det er svært at beskrive, for man skal næsten selv prøve det. Spændingen og forventningen, når man står nede i spillertunnelen, og suset, når man løber ind på banen foran 40.000 tilskuere. Det er helt ubeskriveligt. Og så er der rivaliseringen mellem klubberne. Den har altid været der.

- I 1993 blev vi mestre på Brøndby Stadion, hvor vi slog dem 3-2 på et mål i overtiden. Der startede showet for alvor.

Lønstrup med en cigar i munden, da FCK har slået Brøndby og taget titlen i Parken i 2001. (Foto: Finn Frandsen)
Lønstrup med en cigar i munden, da FCK har slået Brøndby og taget titlen i Parken i 2001. (Foto: Finn Frandsen)
 

 

***

 

Ironisk FCK-manager Ståle Solbakken efter en kamp mod Brøndby, 2015:

- Vi spiller mod et tophold, som har en af Europas bedste midterforsvarere, Danmarks bedste midtbanespiller, den bedste indskifter, det bedste kollektiv, de bedste fans og det bedste socialdemokrati.

***

 

Brøndbys nyindkøb Thomas Rytter om daværende FCK-boss Flemming Østergaard, der har udtrykt skuffelse over Rytters skifte til Vestegnen, 2001:

- Jeg hører, at han har udtalt, at jeg er som en søn for ham, men jeg har altså en far, der hedder Frank.

TV: Don Ø. mente, at Thomas Rytter var for længe om at sætte sin underskrift. Det kom der et komisk klip ud af.

Hør mere om sidste derby her

56 kommentarer
Vis kommentarer