Annonce:
Annonce:

17-årig Brøndby'er om drømmedebut: Har drømt om det hele livet

- Jeg er klar til at forlænge min kontrakt med Brøndby, siger kometen Nikolai Laursen

Laursen får et par ord med på vejen af anfører Daniel Agger (Foto: Lars Poulsen)
Laursen får et par ord med på vejen af anfører Daniel Agger (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Nikolai Laursen har det med at score, når han debuterer. Det skete på U16 landsholdet tilbage i oktober 2013. Og det skete igen i går, da han fik sin officielle debut for Brøndby i Superligaen.

Den 17-årige angriber fik fem minutter, men det blev de bedste og mest minderige hidtil i karrieren.

- Jeg har drømt om det her hele livet. Det her er det største, jeg har oplevet i min karriere, smiler 17-årige Nikolai Laursen efter sin første optræden på Brøndby Stadion.

Kinderne er røde, smilet er bredt, og den unge knægt stråler nærmest af lykke, da han fortæller om sin første optræden på den bane, han har skævet til, siden han som femårig for første gang satte sine ben på Brøndby Stadion.

Her scorer han sit debutmål:

Annonce:

Det var i 2003, hvor Brøndby-toget buldrede derudad, og Michael Laudrup var cheftræner. Nu er tiden en helt anden. Brøndby er ikke en mesterskabsudfordrer, men det er en klub på vej frem igen.

Og her kan Nikolai Laursen spille en stor rolle på den lange bane.

- Brøndby er Danmarks største klub. Jeg er utrolig privilegeret over at være en del af det her. Der findes ikke noget andre steder som Brøndby. Jeg har været med på alle klubbens U-hold og har været heldig at komme med omkring førsteholdet. Det har været en fantastisk rejse hidtil. En rejse, jeg håber, vil fortsætte, forklarer Nikolai Laursen.

I dialog om forlængelse
Efter hyldesten foran Sydsiden skyndte Nikolai Laursen sig ind i spillertunnelen. Her ventede en person, der kan få stor betydning for angriberens fremtidige karriere. Hans agent Søren Lerby fik et stort knus og et skævt smil.

- Jeg er tålmodig, men vil gerne spille mere. Det handler om at tage et skridt ad gangen. Hvis jeg træner godt, skal det nok give pote siger, Nikolai Laursen og åbner lidt for fremtidsdrømmene:

Annonce:

- Min drøm er at blive så god som muligt. Jeg vil gerne spille for de største klubber i verden, men lige nu tager jeg det også stille og roligt, siger Nikolai Laursen, der lige nu også har fokus på at karrieren skal fortsætte i Brøndby.

Kontrakten udløber næste sommer, men en forlængelse ligger lige til højrebenet.

- Jeg er i dialog med Brøndby. Og vil gerne fortsætte i klubben. Jeg har jo været her, siden jeg var fem, smiler Nikolai Laursen, der scorede mod FC Vestsjælland med venstrebenet, hvilket også er det klare favoritben.

Med scoring i debuten i Superligaen skal Nikolai Laursen ikke forvente, at træerne vokser ind i himlen.

Drømmedebut
Thomas Frank sørger i hvert fald for, at kometen holder begge ben på jorden.

- Det var en drømmedebut og et fantastisk mål. Nikolai har indlysende kvaliteter. Han har et fantastisk touch på bolden, han er rolig med bolden, kan score mål og sætte holdkammerater op.

- Men for Nikolai er det vigtigt at være ydmyg. Han skal bevare benene på jorden, siger Thomas Frank.

Annonce:

Kaptajn Daniel Agger har også bemærket kometens fremmarch på træningsbanen, siden han vendte hjem fra Liverpool.

- Nikolai er stadig ung og har meget at lære. Men han har gjort det godt på træningsbanen. Han går ind og tager fat i kuglen, roser Daniel Agger og slår fast:

- Man kan stadig godt se, at han for nylig er kommet fra ungdomsfodbold til seniorbold. Her bliver der gået mere til stålet. Der er mere power i tacklingerne. Men han er nu begyndt at bruge sin krop meget mere, påpeger Daniel Agger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: