30 millioner på spil for Brøndby i aften

- Et europæisk gruppespil har på mange fronter enorm betydning for klubben, fastslår sportsdirektør Troels Bech

Thomas Frank og Brøndby har meget på spil i aften. (Foto: Mogens Flindt)
Thomas Frank og Brøndby har meget på spil i aften. (Foto: Mogens Flindt)

THESSALONIKI (Ekstra Bladet): Brøndbys kampe mod PAOK FC bliver blandt de vigtigste for klubben i næsten ti år.

Godt nok var det en afgørende bedrift, da klubben undgik konkursen og overlevede i Superligaen i 2013 med sejren over Horsens.

Men nu står Brøndby igen – ti år efter det seneste gruppespil – på tærsklen til Europa League-gruppespillet.

Der står millioner på spil for Thomas Frank og Brøndby-spillerne i aften.

- I bedste fald kan et gruppespil give op mod 30 mio. kr. til os, siger Troels Bech til Ekstra Bladet.

Se også: Godt nyt for Brøndby: Daniel Agger starter inde i EL-brag

Men meget vil i givet fald afhænge af, hvem Brøndby trækker i gruppespillet. Det ligger dog fast, at Brøndby vil få attraktive modstandere, fordi de vil havne i nederste seedningslag.

Brøndbys sportsdirektør Troels har slået sig ned i en udendørs sofa med direkte udsigt til den store swimmingpool på det fem stjernede spillerhotel – Nikopolis – i udkanten af Thessaloniki.

- Vi har sagt, at spillerne ikke skal hoppe i poolen. Så jeg gør det heller ikke. Vi er jo slet ikke her for at holde ferie, selv om det selvfølgelig ser fristende ud, siger Troels Bech.

Se også: Godt nyt for Brøndby: Daniel Agger starter inde i EL-brag

Gruppespil redder regnskabet
Når Troels Bech dykker lidt ned bagom Europa League-tallene, kan han godt havne på et lavere beløb, fordi det har stor betydning for økonomien, hvem du trækker.

- Startpuljen er i omegnen af 16-17-mio. kr. Dertil kommer præmie-point og entreindtægter. Hvis jeg skal være forsigtig er det et bud på 22-23 mio. kr., men det kan sagtens udløse 30 mio. kr. at spille gruppespil, fastslår han.

Et europæisk gruppespil vil reelt redde Brøndbys 2015-regnskab. Udmeldingerne har nemlig heddet et minus på 15-25 mio. kr. for hele året.

- Indtægter i det niveau, som et gruppespil udløser, får vi normalt kun ved store spillersalg. Derfor vil det her betyde utrolig meget for profileringen af klubben og af spillerne. Det er klart, at et gruppespil også vil skabe endnu mere interesse for vores spillere. Se hvad det betød for Esbjerg og efterspørgslen på deres spillere, påpeger han.

Plan B i skuffen
Troels Bech har siddet to måneder i stolen. Han befinder sig godt i den nye rolle, hvor han ikke længere er på træningsbanen. Han var således heller ikke med til den afsluttende træning på PAOK Stadion. Onsdag aften stod de officielle pligter på middag med Frank Arnesen og PAOK-toppen, lige som han var ude at holde en tale for de 40 medrejsende sponsorer.

De to kampe mod grækerne skal afgøre om Troels Bech hiver plan B frem fra skuffen. Den bliver naturligvis kun hevet frem, hvis Brøndby samlet besejrer PAOK FC.

- Vi kan ikke klare det med dem, vi har. Vi skal have forstærkning i alle tre kæder, hvis vi kommer i gruppespillet, påpeger Troels Bech.

- Vi er bevidste om, at et gruppespil vil koste i Superligaen resten af efteråret. Derfor er vi tvunget til at være optimalt forberedte de sidste fire dage af transfervinduet, hvis vi er så dygtige at besejre grækerne, bemærker han.

Se også: Arnesen takkede nej: Nu kan Brøndby gafle jamaicaner

Rudolph Austin har længe været nævnt som en forstærkning til Brøndby og det har set ud til, at en aftale var lige op over. Men sådan kommer det nok ikke til at gå.

- Jeg kommenterer ikke på konkrete navne, men vi er ikke lige ved at hente en ny spiller til truppen. Vi holder os naturligvis orienteret på spillermarkedet, siger han

Sportsdirektøren afviser på ingen måder, at der også kan nå at ske afgang fra Brøndby-truppen før vinduet smækker i.

-l den her branche er der en risiko for, at vi får så stort et bud på en spiller, hvor vi ikke kan sige nej, siger han og erkender, at der aktuelt ikke ligger et konkret bud på hans bord på en spiller. 

Her varmer Brøndby op til PAOK med storsejr over Viborg:

43 kommentarer
Vis kommentarer