Ærlig Brøndby-profil: 'Lige nu er vi ikke gode nok'

- Held er også et spørgsmål om kvalitet på banen og lige nu er vi ikke gode nok, erkender Lasse Vigen, Brøndbys bedste fra nederlaget til FCK

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

3-1 sejren over AaB for én måned siden gav for en stund ro i Brøndby-lejren, men krisesnakken er igen i spil på Vestegnen, hvor Alexander Zorniger kun står med én sejr de seneste otte kampe i Superligaen.

Fem point er det beskedne udbytte i de otte opgør, som lige nu bringer Brøndby langt fra klubbens målsætning om top-3. Brøndby sejler rundt i den tunge del af Superligaen oven på et ustabilt efterår med stærkt svingende resultater.

Brøndby har efter nederlaget til FCK ikke vundet en hjemmekamp i tre måneder! Ikke siden FC Nordsjælland blev besejret i begyndelsen af august har Alexander Zornigers tropper gået fra hjemmebanen med tre point.

Samtidig har topscorer Kamil Wilczek ramt en uhørt form- og målkrise. Ingen afslutninger forleden mod FC Midtjylland og blot ét skud over mål mod FCK. Læg dertil, at Brøndby bare ikke kan holde nullet. Da Jonas Wind scorede mod Marvin Schwäbe var det 15. kamp i træk, at modstanderen scorede mod Brøndby.

Lasse Vigen i en duel mod Jan Gregus erkender, at Brøndby skal kæmpe ekstra meget for at få vendt skuden på Vestegnen. Foto: Jens Dresling.
Lasse Vigen i en duel mod Jan Gregus erkender, at Brøndby skal kæmpe ekstra meget for at få vendt skuden på Vestegnen. Foto: Jens Dresling.
 

Vi er ikke gode nok
- Held er et spørgsmål om kvalitet på banen. Og det savner jeg lige i øjeblikket. Det er frustrerende at gå fra banen med et nederlag, men vi må erkende, vi ikke er gode nok, når det virkelig gælder, lyder analysen fra Lasse Vigen.

Midtbanekrigeren var bedste Brøndby-mand på banen. Han deltog i mange af de offensive aktioner og leverede et storslået løbearbejde på den centrale del af banen, hvor han også ragede mange bolde til sig.

- Lige nu må vi erkende, at det ikke er os der har momentum og scorer de sene mål i kampene. Vi må arbejde med tingene og kæmpe for at få succesoplevelserne på banen. Men det er ikke så let for tiden, erkender Lasse Vigen, der også ærgrede sig over Brøndbys defensiv ikke evner at lukke af og holde et sjældent cleansheet.

- Det er ikke et særligt godt udgangspunkt, at der nu er scoret 15. kampe i træk mod os. Det gør naturligvis tingene ekstra svære.

- Vi forsøger at skabe kampen mod FCK, men må erkende, at det bliver meget på deres præmisser efter pausen, fastslår han.

Hany Mukhtar har slet ikke ramt det niveau, han havde i sidste sæson. Foto: Lars Poulsen.
Hany Mukhtar har slet ikke ramt det niveau, han havde i sidste sæson. Foto: Lars Poulsen.
 

Laver for mange fejl
I sidste sæson scorede Simon Tibbling og Hany Mukhtar i to situationer i tillægstiden mod FCK, hvilket betød, at kampene tippede til Brøndbys fordel. Nu er billedet vendt og Brøndby kommer til at slås for at hænge på i medaljespillet. Altså i kampen for en bronzemedalje.

- Vi opsøger ikke heldet, og så fortjener man det ikke. Vi er nødt til at arbejde mere og hårdere i kampene, pointerer Johan Larsson.

Alexander Zorniger er irriteret over Brøndby måtte forlade banen uden point efter en kamp, der ikke blev smuk, men mere fighterbetonet.

- Men vi laver for mange individuelle fejl i de afgørende situationer. Man kan ikke lade en angriber (Jonas Wind) står helt fri efter et indkast. Det må bare ikke ske, fastslår Brøndby-træneren.

Han tror, at ét point havde haft stor betydning for moralen og troen på Brøndbys skrantende mandskab.

- Èt point havde betydet meget, fordi mange hold ligger tæt i tabellen. Men det havde også givet os en følelse af, at vi er i stand til at holde nullet. Og det er nu engang det vigtigste lige nu, pointerer han.

Ståle langer ud: Pokalturneringen er helt godnat

Vanvittig afslutning: Teenager blev derby-helt i overtiden

Nu brænder lokummet, Brøndby

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+