Afsløring: Ebbe Sand bliver sportsdirektør i Brøndby

Ebbe Sand bliver fra årsskiftet afløseren for Troels Bech i Brøndby

Afsløring: Ebbe Sand bliver sportsdirektør i Brøndby

Derfor er Ebbe Sands tilbagekomst til Brøndby et rigtig godt valg, vurderer sportschef Allan Olsen her.

OPDATERET MED INFORMATION OM, AT BRØNDBY HAR BEKRÆFTET SAND SOM NY SPORTSDIREKTØR

Brøndby er meget tæt på at præsentere Troels Bechs afløser på posten som sportsdirektør.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har storaktionær Jan Bech Andersen og afgående sportsdirektør Troels Bech fået den fremtidige løsning på plads til den betydningsfulde post på Vestegnen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Brøndbys tidligere topscorer Ebbe Sand den kandidat som ventes at blive præsenteret måske senere i dag i stolen som afløser for Troels Bech fra årsskiftet.

Det er usikkert, om Ebbe Sand bliver sportsdirektør eller får titlen som sportschef. Det har ligget i luften, at Troels Bechs job det senere år er blevet for stort. Derfor kan det godt betyde, at Ebbe Sand i fremtiden får et job, der bliver delt mere op på flere hænder.

Det vil være et valg, der falder i rigtig god smag hos alle Brøndbys fans, for Ebbe Sand har en stor, historisk stjerne på Vestegnen.

Klokken 08.25 har Brøndby bekræftet historien, og du kan læse hele fondsbørsmeddelelsen HER.

Sand havde målnæsen helt fremme i sine sidste år i Brøndby. Her har han netop scoret sit sæsonmål nummer 25 mod Ikast. Foto: Lars Poulsen
Sand havde målnæsen helt fremme i sine sidste år i Brøndby. Her har han netop scoret sit sæsonmål nummer 25 mod Ikast. Foto: Lars Poulsen
 

Ebbe Sand er, hvad man roligt kan kalde for et klubikon på Vestegnen. Han var med i klubbens storhedstid og fremstår som et meget lovende valg til at fylde pladsen ud efter Troels Bech, der forlader jobbet til nytår.

Ebbe Sand har bevaret kontakten til fodboldverdenen de senere år. Han er lige nu bosiddende i Dubai, men har et stort netværk indenfor fodbolden. Ikke mindst i Tyskland.

Superligaen indefra: Han kan blive Superligaens næste 100 mio. spiller

Har bevaret kontakten til Brøndby
Ebbe Sand vandt det danske mesterskab tre gange med Brøndby i perioden 1995-1998 og scorede hele 28 mål i 33 kampe i 1998. Siden rejste han til Schalke 04, hvor han blev en markant og elsket profil i klubben. Han blev ligaens topscorer i 2001 med 22 sæsontræffere, da Schalke 04 tabte mesterskabet på målstregen til Bayern München.

Efter hjemkomsten fra Tyskland slog 46-årige Ebbe Sand og familien sig ned i Silkeborg-området, hvor han både fik en rolle som talentchef, sportschef og assisterende træner i Silkeborg.

Ebbe Sand har siden 2014 været bosat i Dubai med sin familie, fordi hans søn, Mikkel, har lidt af en sjælden form for skimmelsvampeallergi, men sønnen har det meget bedre, og nu er familien tilsyneladende parat til at vende retur til Brøndby.

På trods af afstanden fra Dubai til Brøndby har Ebbe Sand bevaret tilknytning til klubben. I flere år har han siddet i klubbens inspirationsråd, hvor Jan Bech Andersen har brugt ham og flere andre som inspirationskilde til udviklingen på Vestegnen.

Ebbe Sand har også de senere år haft en rolle i sin gamle klub Schalke 04, hvor han her også har siddet med i et såkaldt sports advisorråd, hvor klubbens topfolk er blevet rådgivet. Det job stoppede han dog med i 2017.

Superligaen indefra: Tibbling kan blive rekorddyr FCM-spiller

Superligaens bødekasser: Se hvad tis, prutter og snus koster stjernerne

Brøndby må lede videre: Mads Davidsen i dialog med udenlandske klubber

Vanvid på Vestegnen: Selvfølgelig er Zornigers job til diskussion

Heldige Brøndby halter, hoster og hakker