Afsløring: Olsen er topkandidat i Brøndby

Sportsdirektør Troels Bech bekræfter, at Lars Olsen har de egenskaber, han leder efter som kommende Brøndby-træner – to store spanske trænernavne har tilbudt sig

Lars Olsen er topkandidat som kommende Brøndby-træner. (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Olsen er topkandidat som kommende Brøndby-træner. (Foto: Claus Bonnerup)

Lars Olsen kan være på vej ’hjem’ til Brøndby. Hjem til den klub, hvor han fejrede mange triumfer som spiller og som assistent sammen med Åge Hareide.

Det var i Brøndby, at Lars Olsen startede sin trænerkarriere. Først som træner for andetholdet og fra 1999-2002 som assistent for Åge Hareide.

Ekstra Bladet kan nu løfte sløret for, at Lars Olsen, der spillede 178 kampe for Brøndby fra 1985-91, er blandt topkandidaterne til at overtage det ledige trænersæde på Vestegnen, når den nye sæson skydes i gang.

- Lars Olsen lyder som et god kandidat. Han rummer mange af de ting, som vi leder efter i forhold til en ny træner, siger Troels Bech til Ekstra Bladet.

- Hvad er det præcist, I leder efter?

- Vi leder efter en træner med erfaring og en der kender klubben indefra. Han skal naturligvis også kunne stå for det pres, der altid vil være i en klub som Brøndby. Derudover skal han være klar i sin kommunikation og samtidig have bevist sit værd som toptræner. Vi vil også gerne have en træner, der har bevist, han kan udvikle unge spillere til topspillere, siger Troels Bech.

- Som jeg ser det, passer Lars Olsen på rigtig mange af de punkter. Er du enig i det?

- Jeg kan godt bekræfte, Lars Olsen har mange af de kvaliteter, vi leder efter hos en kommende træner, fastslår Troels Bech.

- Hvornår vil du gerne have en ny træner på plads?

- Så hurtigt som muligt. Det handler om, at en ny træner også skal være med til at sætte sit præg på den kommende spillertrup. Så vi har travlt, men ikke mere travlt end at arbejdet skal gøres grundigt, pointerer Troels Bech.

Se også: Brøndby-koryfæ: Laudrup ødelagde kulturen Brøndbys afsked med Michael Laudrup for ti år siden gjorde ondt på klubben, mener flere Brøndby-kendere. Så ondt, at krisen er svær at komme ud af. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby - 20. mar. 2016 - kl. 08:14 Bagom Brøndby-krisen: Laudrups exit gør stadig ondt

Forlængede sidste sommer
Hvis Brøndby ender med at gå efter Lars Olsen bliver den største udfordring trænerens nuværende kontraktforhold..

Sidste sommer forlængede han sin aftale med det færøske fodboldforbund frem til sommeren 2020. Det betyder, at Brøndby i givet fald skal købe ham ud af aftalen med det færøske fodboldforbund.

Lønnen burde ikke blive en udfordring, som Brøndby ikke kan løse. Lars Olsen menes i dag at få en løn i omegnen af to millioner kroner som færøsk landstræner.

- Jeg er på kontrakt med Færøerne og er glad for at være der. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Lars Olsen til Ekstra Bladet.

Da Lars Olsen forlod Brøndby i 2002, rejste han til Randers, hvor han vandt pokaltitlen. Siden skiftede han til OB, hvor han var med til at bringe fynboerne mod toppen af Superligaen.

Nu kan træneren, der bor et Frederik Rønnow udkast fra Brøndby Stadion, vende hjem til den klub, hvor han har haft mange store oplevelser.

Spanske toptrænere vil til Brøndby
Juan Carlos Garrido og Julen Lopetegui siger måske ikke den almindelige danske fodboldfan særlig meget. Men det er to toptrænere med papirerne i orden.

I sidste uge bekræftede Troels Bech i Ekstra Bladet, at han – siden Thomas Franks opsigelse 9. marts – har fået op imod 30 henvendelser primært fra agenter på vegne af udenlandske trænere, der gerne vil have trænerjobbet i Brøndby.

Nu kan Ekstra Bladet løfte sløret for navnene på to af de trænere, som via udenlandske agenter har bragt sig i spil til trænerjobbet på Vestegnen. Og det er to store trænernavne.

Der er tale om Juan Carlos Garrido og Julen Lopetegui, som har vist interesse for at træne de blågule. Og det er to trænere med papirerne i orden.

46-årige Juan Carlos Garrido startede allerede sin trænerkarriere som 24-årig. Han nåede sit trænermæssige højdepunkt, da han kvalificerede Villarreal til Champions League faktisk på bekostning af OB i sommeren 2011.

Siden gik det ikke så godt i Champions League, hvor holdet ikke fik ét point. Til gengæld nåede han semifinalen med Villarreal i Europa League.

Han har også været i Club Brugge, Betis Sevilla og senest i egyptisk fodbold hos Al Ahly.

49-årige Julen Lopetegui havde en aktiv karriere i både Real Madrid, Barcelona, men primært i Logroñés og Rayo Vallecano. Som træner har han været inde omkring det spanske U17, U19, U20 og U21 landsholdet. Senest stod han i spidsen for den portugisiske storklub Porto fra 2014-16.

- Jeg er naturligvis bekendt med de to trænernavne, men vi må også erkende, vi nok ikke befinder os på et lønniveau, hvor vi kan honorere deres økonomiske forventninger. Så på den baggrund forekommer det urealistisk, siger Troels Bech til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet vurderede i sidste uge mulige Brøndby-trænere

112 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere