Afsløring: Så meget koster Brøndbys landsholdskomet

Riza Durmisi har fået frikøbsklausul på 15 millioner kroner i sin nye kontrakt med Brøndby

Her kan du se interview med Riza Durmisi, efter han lige havde haft sin debut på det danske landshold

Brøndby bestemmer ikke selv, hvor høj prisen skal være på Riza Durmisi, hvis der kommer en klub og vil købe den talentfulde landsholdsback.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at Riza Durmisi i forbindelse med forlængelsen af sin kontrakt har fået en frikøbsklausul ind i aftalen.

Ganske opsigtsvækkende for Brøndby, der yderst sjældent opererer med den slags for sine spillere. Brøndby har normalt en politik, hvor klubben gerne vil bestemme, hvad spillerne skal koste, når de skal sælges.

Se også: Brøndby bekræfter Durmisi-forlængelse

Men det kommer ikke til at ske i tilfældet Riza Durmisi, hvis en interesseret klub indløser frikøbsklausulen på to millioner euro - 15 millioner kroner.

Nu vil 15 mio. kr. også være en ganske fin pris for en venstre back, når Brøndby til sin tid sælger Durmisi. For det ligger i luften, at et salg kommer til at ske før 2018.

Højere bundniveau
Cheftræner Thomas Frank sagde i onsdags - inden kontraktforlængelsen var i hus - at Durmisi stadig har en del at lære og samtidig skal løfte sit bundniveau, før han skal sælges til udlandet.

- Riza skal nok komme til udlandet, men det er bedre, han kommer af sted og etablerer sig, frem for han kommer hurtigt hjem igen, fordi han sidder på bænken, sagde Thomas Frank forleden til Ekstra Bladet.

Se også: Ultifreds Durmisi: Jeg kender min værdi

Det har været en turbulent tid for Riza Durmisi det seneste halve år, hvor kontraktsnakken har stået på med Brøndby. Hans tidligere agent, Sedat Duraki, råbte højt og kaldte Brøndby for en flok amatører i forbindelse diskussionerne om en forlængelse.

Aftale på plads efter tre møder
Til gengæld er det gået hurtigt siden Riza Durmisi i starten af ugen skiftede agent til Nikola Juric, der hurtigt fik forhandlet en aftale på plads med sportsdirektør Troels Bech.

- Det er utrolig dejligt, at jeg har forlænget med min hjerteklub, lød meldingen fra Riza Durmisi til Brondby.com kort efter forlængelsen af aftalen.

Durmisis nye agent, Nikola Juric, er glad på sin klients vegne for, at tingene er gået så hurtigt og problemfrit.

- Jeg blev spurgt af Riza, om ikke jeg ville hjælpe til. Det hele var gået i hårknude, da jeg kom ind. Jeg måtte tale med familien og forstå hele situationen. De vidste vist ikke engang, hvad de helt præcist ville. Når det er en dansk spiller af anden etnisk herkomst, så har familien også meget at skulle sige. Man er nødt til at rådføre sig med dem.

Riza Durmisi  ventes fredag at skrive under på en ny kontrakt med Brøndby. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby - 2. okt. 2015 - kl. 08:46 Agent-krig forbi: Brøndby forlænger med landsholdskomet

- Jeg mente, det var bedst, at han forlængede med Brøndby og fik ro på. Hvorfor slutte noget, der var godt?

- Så tog jeg fat i Troels Bech og havde en uformel snak. Forholdet var pænt koldt og i hårknude. Men efter i alt tre møder og en masse telefonsamtaler, fik vi løst det.

- Der var både nogle økonomiske kontraktlige ting og nogle sportslige ting, som ikke stemte overens. Jeg er glad på Rizas vegne. Der har været en fantastisk dialog hele vejen igennem.

Sportsdirektør Troels Bech har ikke ønsket at kommentere Ekstra Bladets oplysninger.

71 kommentarer
Vis kommentarer