Agger bestemmer, om han spiller

Thomas Frank spiller med Daniel Agger, hvis han melder sig klar til PAOK kampen torsdag

Daniel Agger mandag på træningsbanen. Han ligner en mand, der er klar til PAOK-kampen torsdag. (Foto: Mogens Flindt)
Daniel Agger mandag på træningsbanen. Han ligner en mand, der er klar til PAOK-kampen torsdag. (Foto: Mogens Flindt)

Det bliver udelukkende Daniel Agger, der træffer beslutningen.

Brøndbys viceanfører står suverænt med afgørelsen, om han er i stand til at spille det første opgør i fjerde og afgørende kvalifikationsrunde til Europa League, når Brøndby møder PAOK Saloniki på udebane.

Daniel Agger var mandag på træningsbanen, hvor han sammen med den lille gruppe af reserver deltog i alle træningsøvelserne. Han ser fit ud, men har som sagt kun spillet én kamp siden sommerpausen: Sæsonpremieren mod AGF 19. juli.

Thomas Frank forsøger ikke at presse Daniel Agger på nogen måder. Han har tillid til, at hovedpersonen træffer den bedste beslutning for ham selv.

- Hvis Daniel melder sig klar, spiller han også mod PAOK Saloniki.  Daniel har så højt et niveau, at han kan træde direkte ind på holdet, når han er spilleklar. I kraft af hans niveau og internationale erfaring giver han så meget til holdet. Han er en vigtig brik for vores defensiv, siger Thomas Frank.

Se også: Brøndby-spillerne får en sveder

Daniel Agger blev skadet i slutrunden af juli. Han blev meldt ude af spillet i fire til seks uger med en blodsamling i lægmusklen, men han er blevet hurtigere klar end forventet. Han har faktisk været tilbage på træningsbanen siden sidste lørdag.

- Daniel har trænet siden sidste lørdag (før Randers-kampen). Han når 12 dages træning før kampen mod PAOK Saloniki. Det går fremad og den rigtige vej, så vi er da positive, fastslår Thomas Frank.

Uanset hvad Daniel Agger når frem til, rejser han onsdag morgen med Brøndby-truppen til den græske storby, Thessaloniki, hvor Brøndby står foran en stor udfordring mod et mandskab med fire Europa League-gruppespil de seneste fem år.

Det er faktisk anden gang, Agger måske skal hjælpe Brøndby i et europæisk gruppespil. Han var nemlig også en del af Brøndby-mandskabet, der i 2005 spillede UEFA Cup-gruppespil. Her var han dog kun på banen i den sidste kamp mod Palermo, hvor Brøndby tabte 0-3 i et opgør, der også blev Aggers afskedskamp inden skiftet til Liverpool i januar 2006.

Ekstra Bladet talte med Daniel Agger efter mandagens træning. Men han ønsker ikke at udtale sig om sin situation på nuværende tidspunkt. Han har behov for ro til at fokusere på at blive spilleklar.

Se også: Mere godt nyt til Brøndby: Agger klar til Europa-brag

10 kommentarer
Vis kommentarer