Agger har intet hørt fra Brøndby

- Daniel er topprioritet for os, siger sportschef Troels Bech, der dog ikke vil sætte tidspunkt på for forhandlingerne

At dømme ud fra den heltemodtagelse, Daniel Agger fik, da han vendte hjem til Brøndby forrige år, vil mange givetvis bifalde en forlængelse. Agger har dog endnu intet hørt fra Brøndby, og om 85 dage er han fri til at forhandle med hvem som helst.

Om blot 85 dage er Daniel Agger en fri mand til at forhandle med, hvem han har lyst til.

Til nytår står landsholdets anfører således med alle trumferne på hånden til at vælge, hvad han vil med sin fremtid efter 30. juni 2016.

Han kan skifte til udlandet, han kan forlænge med Brøndby eller han kan lægge støvlerne helt på hylden.

Det tyder ikke umiddelbart på, at Brøndby har travlt med at få forlænget kontrakten med klubbens viceanfører.

- Jeg har ikke hørt noget fra Brøndby, siger Daniel Aggers agent, Per Steffensen, til Ekstra Bladet.

I mange klubber får de vigtigste spilleres kontrakter ikke lov at løbe så tæt på udløb, før klubberne viser handlekraft. Ofte sikrer man sig i rigtig god tid en forlængelse af samarbejdet.

Den overraskende og historiske sejr 10. september 2008 i Portugal lagde grunden til en lige så historisk presseboykot. Christian Poulsen har her udlignet til 2-2. Jon Dahl Tomasson, Martin Laursen og Daniel Agger jubler med. Kampen endte som bekendt 3-2 til Danmark. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Nye afsløringer om boykot-dramaet i Portugal: Sådan husker de det i dag

Agger er topprioritet
Det er altså endnu ikke sket i tilfældet med Daniel Agger, men sportschef Troels Bech er naturligvis meget opmærksom på kontrakt-situationen omkring landsholdets anfører.

- Vi ønsker ikke at fremstå, som om vi nøler. Daniel er naturligvis topprioritet for os. Men vi skal i nærmeste fremtid også have klarhed over, hvordan Daniel ser på det, siger Troels Bech og uddyber:

- Vi er dog endnu ikke kommet til det tidspunkt, hvor Daniel skal tage stilling til noget. Men der er da slet ingen tvivl om, at Daniel vil være interessant for mange klubber, siger Troels Bech.

- Forventer du en afklaring inden nytår?

- Som sagt er Daniel topprioritet for os.

- Men betyder det, at I afklarer det inden nytår?

- Det vil jeg ikke svare på, fordi jeg mener, at forhandlingerne er en privat ting mellem to parter. Jeg er tryg ved, at vi kan sætte os ned og tale om tingene. Jeg vil ikke offentliggøre et tidspunkt for, hvornår vi forventer at være færdige, siger Troels Bech.

Hovedpersonen er ikke meget for at bidrage til, hvilke tanker han går med, når det handler om hans fremtid efter 30. juni næste sommer.

I dag rejser han til Portugal med landsholdskammeraterne og fokuserer på den opgave.

- Jeg tager én dag ad gangen, siger Daniel Agger kortfattet uden at forholde sig til, hvad der eventuelt kan komme til at ske.

Stabilt forløb
Daniel Agger har været inde i et godt og stabilt forløb, siden han 20. august vendte tilbage fra den lægskade, der holdt ham ude af spillet i én måned.

Siden 0-5 blamagen mod PAOK i Saloniki har han spillet samtlige seks superligakampe og to landskampe – mod Albanien og Armenien. I den periode er han faktisk kun gået glip af returkampen mod PAOK og pokalkampen mod Holbæk.

Han kunne godt have spillet de to kampe. Men han stod over, fordi Thomas Frank ville spare ham til kampene i Superligaen, der har højere prioritet.

Gave fra formanden
Daniel Agger kom hjem til Brøndby sidste sommer. Han var storaktionær Jan Bech Andersens jubilæumsgave til Brøndbys fans i anledning af klubbens 50 års fødselsdag.

Det var Aggers største ønske at vende hjem til Brøndby efter otte et halvt år i den engelske traditionsklub.

Jan Bech Andersen måtte betale 23 mio. kr. for at hente Daniel Agger hjem på den aftale, der altså står til udløb om blot otte måneder.

Se også: Ny tv-aftale koster Brøndby penge

62 kommentarer
Vis kommentarer